Χιμάρα: Οι κάτοικοι αντιδρούν στην πεζοδρόμηση της παραλίας στο Λιβάδι

Χιμάρα: Οι κάτοικοι αντιδρούν στην πεζοδρόμηση της παραλίας στο Λιβάδι

Καταγγελίες και για έλλειψη διαφάνειας στις διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής Λιβάδι της Χιμάρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26.2.2021 ανοιχτή συγκέντρωση (ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του ιού) με την παρουσία του Προέδρου Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, συνεπικουρούμενου από αρμόδιο Νομικό Σύμβουλο σε ζητήματα ιδιοκτησίας.

Κεντρικό ζήτημα της συγκέντρωσης ήταν το επικείμενο έργο ανάπλασης-πεζοδρόμησης της παραλίας του Λιβαδιού, για το οποίο οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους και αιτούνται να σταματήσει το έργο αυτό, για το οποίο:

1. Δεν έχει γίνει δημόσια διαβούλευση όπως ορίζεται από το νόμο.

2. Δεν έχει αναρτηθεί σε εμφανές σημείο η σχετική πινακίδα με τα στοιχεία του έργου (άδεια, χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση, κόστος του έργου)

3. Δεν έχει πραγματοποιηθεί διαδικασία αποζημίωσης των ιδιοκτησιών.

4. Εκτός των άλλων, πρόκειται και για τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με άμμο από την παραλία του Λιβαδίου, παραβιάζοντας τη φυσική ομορφιά της παραλίας.

Σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε η σύνταξη 3μελούς επιτροπής μαζί με νομική εκπροσώπηση, οι οποίοι θα αναλάβουν να συγκεντρώσουν τα έγγραφα από όλους τους ενδιαφερόμενους, για να αποσταλούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για να σταματήσει άμεσα η υλοποίηση αυτού του κατάπτυστου σχεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου