Βερολίνο- Ειδικός: Οι Αλβανοί προτιμούν τη Μεγάλη Αλβανία από ένταξη στη ΕΕ

Βερολίνο- Ειδικός: Οι Αλβανοί προτιμούν τη Μεγάλη Αλβανία από ένταξη στη ΕΕ

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος των Βαλκανίων στο Ινστιτούτο του Βερολίνου Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας, Φραντζ Λόταρ Άλτμαν (Franz Lothar Altmann) δήλωσε στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό «Radio Free Europe» ότι «οι Αλβανοί [σε όλα τα Βαλκάνια] έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι είναι αντιπαραγωγικό για αυτούς η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας».

Ο Άλτμαν σε συνέντευξή του στην υπηρεσία για τα Βαλκάνια, μίλησε για τις εξελίξεις, σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή, και αναφέρθηκε στην κατάσταση των Σκοπίων, με έμφαση στην «αλβανική πλατφόρμα που έχει τροφοδοτήσει πολιτική κρίση στη χώρα».

«Αν μιλήσετε με τους Αλβανούς, θα δείτε ότι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι είναι πολύ αντιπαραγωγική η ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας. Ωστόσο, μπορούν να ξεχάσουν την ένταξή τους στην ΕΕ, στο όνειρο της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας». Επίσης, οι Αλβανοί των Σκοπίων και εκείνοι του Κοσσυφοπεδίου, είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα να βρίσκονται υπό την αιγίδα των Τιράνων», είπε ο ειδικός.

Αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ο Άλτμαν δήλωσε ότι «καμία πλευρά δεν έχει δείξει καμία προθυμία να βοηθήσει στην υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία πλευρά «δεν έχει δείξει κατανόηση στην ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων γιατί ζούνε ο ένας δίπλα στον άλλον. Αντί αυτού αναδεικνύονται οι διαφορές», είπε. Ο Φραντζ Λόταρ Άλτμαν περιγράφει ως «αδύναμη την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή», διότι σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται αντιμέτωπη με «το πρόβλημα του Brexit με την σοβαρή κατάσταση στην Ουγγαρία, την Πολωνία και αναμένονται οι εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία».

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΕΕ να επικεντρώνεται περισσότερο στα εσωτερικά θέματα από ό, τι σε εξελίξεις στο περιβάλλον της. Αυτό, φυσικά, προσθέτει περισσότερο φόρτο στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια», είπε ο Άλτμαν.

(shqiperiaime.al)

-- The Hellenic Information Team

Η μεγάλη επιστροφή του νεαρού γκολκίπερ από την Χι...
Στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα για ΑΟΖ Αλβανίας -...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη