Σολτς για την άρνηση Όρμπαν για τα 50 δισ. στην Ουκρανία: «Δεν λύνονται τα ζητήματα αποχωρώντας από την αίθουσα»

Σολτς για την άρνηση Όρμπαν για τα 50 δισ. στην Ουκρανία: «Δεν λύνονται τα ζητήματα αποχωρώντας από την αίθουσα»

Καθώς η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής έφτασε στο τέλος της, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που έπεισε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να εγκαταλείψει προσωρινά την αίθουσα της συνόδου κορυφής. Αυτό επέτρεψε στους 26 ηγέτες να λάβουν την ιστορική απόφαση, δήλωσε ο Scholz, αν και αυτό δεν μπορεί να είναι μια καθολική λύση σύμφωνα με τον ίδιο.

Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος της Γερμανίας: «Τα πράγματα δεν μπορούν πάντα να επιλυθούν φεύγοντας από την αίθουσα. Αυτό γίνεται για ειδικές περιπτώσεις, όπως για την απόφαση που μόλις πήραμε».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες Ursula von der Leyen και Charles Michel εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν συναίνεση ή να ξεπεράσουν την αντίθεση του Viktor Orban στο μέλλον, ειδικά όσον αφορά τη βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, στην οποία αντιτάχθηκε.

Ωστόσο, ο Μισέλ τόνισε ότι η απόφαση να δοθεί το πράσινο φως στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία ήταν ένα «ισχυρό πολιτικό μήνυμα ελπίδας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου