Η ΕΕ χαιρετίζει την επιστροφή της ομαλότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο

Η ΕΕ χαιρετίζει την επιστροφή της ομαλότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο

Μετά από πέντε μήνες αποχής, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης επανήλθαν στην Διάσκεψη των Προέδρων. Η επιστροφή τους οφείλεται σε συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η οποία προβλέπει:

  • Σύσταση δύο κοινοβουλευτικών ερευνητικών επιτροπών:
    • Μία για τις παραχωρήσεις στον τομέα της υγείας.
    • Μία για πιθανές παρεμβάσεις στο σύστημα TIMS.
  • Εκλογική μεταρρύθμιση:
    • Ίδρυση ειδικής δικομματικής δομής εντός της Βουλής για την έγκριση μεταρρυθμίσεων με συναίνεση, που απαιτούν ειδική ψηφοφορία.
Η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα για την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου και την υλοποίηση απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Η υλοποίησή της, όμως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη σήμερα μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του κόμματος Επανίδρυση (δημοκρατικοί του Μπερίσα) για την επανέναρξη της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλίου και τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας της ΕΕ, καλωσορίζουν την είδηση της επιστροφής της ομαλότητας στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν, ένα καλά λειτουργούν κοινοβούλιο είναι απαραίτητο για να διευκολυνθεί η πορεία της Αλβανίας προς την ένταξη στην ΕΕ, που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο της χώρας και υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών πολιτών.

«Χαιρετίζουμε τα νέα για την επιστροφή της κανονικότητας στη Βουλή. Όπως έχουμε ξαναπεί, ένα κοινοβούλιο που λειτουργεί καλά είναι απαραίτητο για να διευκολυνθεί η πορεία της Αλβανίας προς την ένταξη στην ΕΕ, που είναι ο στρατηγικός στόχος της χώρας, που υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών», ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου