821 εγκληματικές συμμορίες απειλούν την ΕΕ, πάνω από 25.000 μέλη σε 27 χώρες

821 εγκληματικές συμμορίες απειλούν την ΕΕ, πάνω από 25.000 μέλη σε 27 χώρες

Εγκληματικά δίκτυα στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεισδύουν σε νόμιμες επιχειρήσεις σε όλο το ευρωπαϊκό μπλοκ, βασιζόμενοι στη διαφθορά για να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους. Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα που προκύπτει από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την υπηρεσία διακυβέρνησης της ΕΕ για τη νομοθεσία, Europol.

Η διευθύντρια της EUROPOL είπε ότι τα μισά από τα εκατοντάδες εγκληματικά δίκτυα που εντοπίστηκαν πρόσφατα «εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών», καθώς ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν στην καλύτερη στόχευση αυτών των ομάδων.

Η EUROPOL έχει εντοπίσει 821 εγκληματικά δίκτυα υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, τα δίκτυα αυτά έχουν περισσότερα από 25.000 μέλη και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την EUROPOL, το 86% των πιο επικίνδυνων εγκληματικών δικτύων είναι σε θέση να διεισδύσουν στη νόμιμη οικονομία για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους και να ξεπλύνουν τα κέρδη τους.

Διαβάστε και:

...

SPAK: Κατασχέσεις ακινήτων συνολικής αξίας 41 εκατ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο

Ο Προϊστάμενος της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (SPAK) Αλτίν Ντουμάνι παρουσίασε το έργο της εισαγγελίας τον τελευταίο χρόνο, λέγοντας ότι μέσα σε μόλις ένα χρόνο κατέσχεσε ακίνητα 41 εκατ. ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου