Η Finance in Motion πρωτοπορεί στην Αλβανία χρηματοδοτώντας το πρώτο ιδιωτικό ηλιακό πάρκο

Η Finance in Motion πρωτοπορεί στην Αλβανία χρηματοδοτώντας το πρώτο ιδιωτικό ηλιακό πάρκο

Η Finance in Motion, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, έλαβε το βραβείο "Market Pioneer Europe" για τη χρηματοδότηση του Blue 1, του πρώτου πλήρως ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου ηλιακού πάρκου στην Αλβανία. Η χρηματοδότηση του έργου οριστικοποιήθηκε από το Green for Growth Fund (GGF), το οποίο συμβουλεύεται η εταιρεία.

...

Αλβανία: Τιμή πώλησης ενέργειας 95,04€/MWh για φωτοβολταϊκά έως 2MW για το 2023

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) όρισε πρόσφατα την τιμή πώλησης ενέργειας προς το κράτος για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 2MW που έλαβαν προέγκριση εντός του 2023. Η τιμή ορίζεται στα 95,04€/MWh για ...
Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο, με την ενεργειακή κρίση, την πανδημία του Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία να επηρεάζουν τις αγορές.

"Η επένδυση της GGF στον ηλιακό τομέα της Αλβανίας υπογραμμίζει την προσπάθειά μας να υιοθετήσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή", δήλωσε ο πρόεδρος της GGF, Κρίστοφερ Νόουλς. "Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες της πράσινης ενέργειας και να εμπνεύσουμε περαιτέρω επενδύσεις."

Χρηματοδότηση ενός πρωτοποριακού έργου

Παρότι το έργο Blue 1 ήταν έτοιμο για κατασκευή, υπήρχαν κενά στην τυπική χρηματοδότηση. Η GGF δημιούργησε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο με ελάχιστες αποσβέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητή ροή εσόδων και την ανάγκη για μεμονωμένες συμφωνίες αγοράς ενέργειας.

Το Blue 1 είναι ένα ηλιακό εργοστάσιο ισχύος 50 MW, που κατασκευάστηκε από τις αλβανικές εταιρείες Matrix Construction και Blessed Investment στην περιοχή του Φιέρι. Συνδυάζεται με το εργοστάσιο Blue 2, φθάνοντας συνολικά τα 100 MW. Η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομική στήριξη από την αλβανική κυβέρνηση.

Πέρυσι, η GGF χορήγησε δάνειο 28 εκατομμυρίων ευρώ στις δύο εταιρείες. Το Blue 1 έχει ολοκληρωθεί και ξεκίνησε δοκιμές παραγωγής ενέργειας στις αρχές του 2024.

...

Διαμάχη για φωτοβολταϊκό πάρκο στους Αγίους Σαράντα: Αμφισβήτηση ιδιοκτησίας, πιέσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Δήμος της Αγίων Σαράντα ενέκρινε αιφνιδιαστικά ένα προσχέδιο απόφασης για τη μίσθωση 60 στρεμμάτων γης σε ιδιώτη, ο οποίος πρότεινε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου