Σε 13 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε Αλβανός στην Αγγλία - Τραυμάτισε με όπλο τον ανιψιό της πρώην συζύγου του

Σε 13 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε Αλβανός στην Αγγλία - Τραυμάτισε με όπλο τον ανιψιό της πρώην συζύγου του

Στη φυλακή κατέληξε ένας Αλβανός που ισχυρίστηκε ότι απειλείται από τη μαφία αφού πυροβόλησε τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του. Το BBC αναφέρει ότι ο Georgo Asllani, 59 ετών, από την Αλβανία, καταδικάστηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση και κατοχή πυροβόλου όπλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Waltham Cross του Hertfordshire, τον Ιούνιο του 2022. Ο Asllani είχε πει στις αρχές ότι ένας μυστηριώδης άνδρας ονόματι "Commander «Τον είχε διατάξει να αναλάβει την ευθύνη.

Φυλακίστηκε για 13 χρόνια. Ο Asllani πήγε στο σπίτι του θύματος όταν δούλευε μαζί με τον αδελφό του. Το θύμα ισχυρίστηκε ότι το όπλο ήταν στραμμένο στο πρόσωπό του, αλλά σήκωσε το αριστερό του χέρι και στη συνέχεια είδε λευκό καπνό. Η μία σφαίρα πέρασε από το αριστερό του χέρι και η δεύτερη τον τραυμάτισε στο χέρι. Στη συνέχεια άρχισαν να τσακώνονται μέχρι που ένας από τους συναδέλφους του θύματος βοήθησε να συγκρατήσει τον Asllan μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να τον συνέλαβε. Ο εισαγγελέας Stefan Weidmann είπε στο Δικαστήριο ότι «αυτός ο κατηγορούμενος ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τη θεία του θύματος. Η σχέση τελείωσε, αλλά ο εκνευρισμός παρέμεινε. Το θύμα, που είναι αριστερόχειρας, είπε στον δικαστή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τον Νοέμβριο ότι δεν μπορούσε να εργαστεί και χρειαζόταν πολλαπλές επεμβάσεις. Ενώ ο Asllani είπε στους ενόρκους ότι είχε απειληθεί από τη μαφία και ότι ένας μυστηριώδης άνδρας που ονομαζόταν «Commander» τον διέταξε να αναλάβει την ευθύνη.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Liam Laughlin είπε ότι ο Αλβανός πελάτης του, ο οποίος εργαζόταν στις κατασκευές, είχε καλή συμπεριφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατήρησε την αθωότητά του. Η δικαστής Λάνα Γουντ είπε ότι η ιστορία φαίνεται να είναι "μια διαμάχη μεταξύ του Αλβανού και της πρώην συζύγου σας".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου