Στο Συνταγματικό Δικαστήριο το αίτημα Μπελέρη για ακύρωση των αντισυνταγματικών αποφάσεων που τον κρατούν στη φυλακή

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο το αίτημα Μπελέρη για ακύρωση των αντισυνταγματικών αποφάσεων που τον κρατούν στη φυλακή

Η Συνέλευση των Δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας αποφάσισε στις 23 Οκτωβρίου να προχωρήσει σε συνεδρίαση ολομέλειας για εξέταση βάσει εγγράφων, στην υπόθεση που σχετίζεται με το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για ακύρωση ως αντισυνταγματικής της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και των αποφάσεων των Ειδικών Δικαστηρίων και των δύο βαθμίδων, που τον κρατούν στη φυλακή.

Ο Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος εξελέγη στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου ως δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας, συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να ορκιστεί καθώς δεν του δόθηκε άδεια.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία για ακρόαση σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά πρόσθεσε ότι όταν οριστεί, θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα.

Στην τελευταία δικαστική συνεδρίαση που διεξήχθη την Τρίτη στο Ειδικό Πρωτοδικείο, οι δικηγόροι του Μπέλερη υπέβαλαν αιτήματα ακυρότητας του αιτήματος της δίκης του SPAK των πράξεων της δικογραφίας, καθώς και της εντολής της Εισαγγελίας της Αυλώνας για τις υποκλοπές που διενεργήθηκαν υποστηρίζοντας ότι έγιναν κατά παράβαση του νόμου. Ωστόσο, τα αιτήματα του Μπελέρη απορρίφθηκαν από το δικαστήριο καθώς κρίθηκαν αβάσιμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου