Συνάντηση Βούτσιτς με τον Ρώσο πρέσβη: «Είμαι ευγνώμων που άκουσε τις απαιτήσεις και τα αιτήματα της σερβικής πλευράς»

Συνάντηση Βούτσιτς με τον Ρώσο πρέσβη: «Είμαι ευγνώμων που άκουσε τις απαιτήσεις και τα αιτήματα της σερβικής πλευράς»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσίας στο Βελιγράδι, Aleksandar Bocan-Harchenko, μία ημέρα μετά τα γεγονότα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Είμαι ευγνώμων που (ο Ρώσος πρέσβης) άκουσε τις απαιτήσεις και τα αιτήματα της σερβικής πλευράς», έγραψε ο Βούτσιτς στον λογαριασμό του στο Instagram στις 25 Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή, ο Βούτσιτς δήλωσε, λέγοντας ότι «ορισμένοι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου» επαναστάτησαν υψώνοντας οδοφράγματα «μη θέλοντας να υποστούν άλλο την τρομοκρατία του Κούρτι», ενώ ο τελευταίος, είπε ότι η επίθεση υποστηρίχθηκε από τη Σερβία.

«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό και εγκληματικό μόρφωμα, επαγγελματία, που έχει σχεδιάσει και προετοιμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που έχει κάνει σήμερα και που δεν είναι μια συμμορία λαθρεμπορίου, αλλά μια δομή μισθοφόρων, την οποία υποστηρίζει πολιτικά, οικονομικά και υλικοτεχνικά το Βελιγράδι», είπε ο Κούρτι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου δύο εβδομάδες αφότου οι δύο ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαλόγου υψηλού επιπέδου με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Η Πρίστινα πιστεύει ότι πρέπει να είναι αμοιβαία αναγνώριση, ενώ το Βελιγράδι επιμένει σε μια συμβιβαστική λύση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου