Κούρτι: «30 βαριά οπλισμένοι περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις μας, τους καλώ να παραδοθούν»

Κούρτι: «30 βαριά οπλισμένοι περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις μας, τους καλώ να παραδοθούν»

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι υπάρχουν 30 ένοπλοι στη βόρεια Μιτρόβιτσα, στο χωριό Bajnskë που επιτέθηκαν στην αστυνομία και οι επιθέσεις συνεχίζονται.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 30 βαριά οπλισμένοι, επαγγελματίες, στρατιώτες και αστυνομικοί, που είναι περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις μας και τους καλώ να παραδοθούν. Είναι αυτοί που επιτίθενται στην αστυνομία μας ακόμα και αφού σκότωσαν τον Afrim Bunjaku και τραυμάτισαν τον Alban Rashiti», είπε ο Kurti.

«Φοράνε μάσκες, στρατιώτες. Η αστυνομία θα καταλάβει περισσότερα για αυτές τις στολές αργότερα. Εκτός από αυτοκίνητα έχουν και ένα θωρακισμένο».

«Δεν έχουν στολές τακτικών αστυνομικών, αλλά κάποιου από ειδικές στρατιωτικές μονάδες και έχουν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που φαίνονται γύρω από το μοναστήρι».

«Οι αρχές ασφαλείας έχουν στήσει περιμετρικά στο σημείο που διαμένουν».

«Οι στόχοι τους είναι απαράδεκτοι. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω για άλλη μια φορά την έκκλησή μου προς αυτά τα 30 άτομα να παραδοθούν στις αρχές ασφαλείας».

Επίσης, ο Kurti είπε ότι ο Afrim Bunjaku σκοτώθηκε βάναυσα στη γραμμή του καθήκοντος.

«Ήταν τρομοκρατική επίθεση στην αστυνομία, την τάξη ασφαλείας και την ειρήνη, σήμερα το πρωί μετά από ενορχηστρωμένη επίθεση, ο Afrim Bunjaku έχασε τη ζωή του, ο Alban Rashiti βρίσκεται υπό περίθαλψη, η ζωή του δεν κινδυνεύει, θα βγει από το νοσοκομείο σήμερα μετά την επέμβαση που του αφαιρέθηκε η σφαίρα από το αριστερό χέρι», είπε.

«Οι επιθέσεις από ομάδες οπλισμένες με κάθε είδους όπλα όπου σκοτώθηκε ο αστυνομικός συνεχίζονται ακόμη», επιβεβαίωσε.

«Το οργανωμένο έγκλημα που υποστηρίζεται από το επίσημο Βελιγράδι επιτίθεται στο κράτος, σε αυτή τη μάχη προστατεύουμε και εφαρμόζουμε τη νομιμότητα», είπε.

Ο Κούρτι κάλεσε όλους τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

ΗΠΑ και Γερμανία καταδικάζουν τη δολοφονία του Κοσοβάρου αστυνομικού

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Κόσοβο, Τζεφ Χοβενιέ, προέβη σε δήλωση για τα γεγονότα στο βόρειο τμήμα, όπου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Ο Χοβενιέ έγραψε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις ενορχηστρωμένες, βίαιες επιθέσεις κατά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Η PK έχει πλήρη και νόμιμη ευθύνη για την εφαρμογή του κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο. Οι δράστες πρέπει και θα λογοδοτήσουν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών στην οικογένεια για το θάνατο του λοχία της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας», έγραψε ο Χοβενιέ.

Η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το τραγικό αυτό γεγονός.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και καταδικάζουμε αυτές τις βίαιες ενέργειες κατά των νόμιμων αρχών της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στο Κοσσυφοπέδιο, Jorn Rohde, έκανε δηλώσεις επίσης, λέγοντας ότι οι δράστες αυτής της επίθεσης πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Το κράτος δικαίου πρέπει να εφαρμοστεί στο Κοσσυφοπέδιο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού και στους τραυματίες αστυνομικούς της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου», γράφει ο Rohde.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου