ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Το ζήτημα Μπελέρη δεν πρέπει να βασίζεται στην ελληνική νομοθεσία, αλλά στην αλβανική»

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Το ζήτημα Μπελέρη δεν πρέπει να βασίζεται στην ελληνική νομοθεσία, αλλά στην αλβανική»

Η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας , Olta Xhaçka αντέδρασε για τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε ότι η φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη δεν είναι υπόθεση της δικαιοσύνης, αλλά πολιτικής απόφασης.

Μέσω ανάρτησης στο Twitter, η υπουργός Olta Xhaçka τόνισε ότι τα όργανα της αλβανικής δικαιοσύνης μίλησαν ξεκάθαρα αλλά και η αλβανική κυβέρνηση. Ο όρκος του δημάρχου απαγορεύεται από τη δικαιοσύνη και είναι θέμα που ανήκει στη δικαιοσύνη και όχι στην αλβανική κυβέρνηση, ούτε στην ελληνική.

Τόνισε ότι κατέστησε σαφές στον ομόλογό της ότι για το θέμα αυτό δεν πρέπει να βασίζεται στο ελληνικό δίκαιο, αλλά στο αλβανικό δίκαιο και σύμφωνα με το αλβανικό δίκαιο δεν υπάρχει πολιτική βούληση να βγει ο κ. Μπελέρης από τη φυλακή.

Η πλήρης δήλωση της Τζάτσκα:

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν δίκιο μόνο οι Έλληνες φίλοι και γείτονές μας, όταν επιμένουν σε ένα αίτημα που απορρίφθηκε από τα αλβανικά δικαστήρια και είναι ξεκάθαρο για άλλους φίλους και εταίρους, που λένε ότι αυτό είναι θέμα αλβανικής δικαιοσύνης!

Τα νέα αλβανικά όργανα δικαιοσύνης μίλησαν ξεκάθαρα με τις αποφάσεις τους και η αλβανική κυβέρνηση μίλησε επίσης ξεκάθαρα: Το θέμα της ορκωμοσίας του απαγορευμένου από τη δικαιοσύνη δημάρχου είναι θέμα δικαιοσύνης. Όχι της αλβανικής κυβέρνησης. Ούτε της ελληνικής κυβέρνησης.

Είπα στον Έλληνα ομόλογό μου, τον οποίο σέβομαι πολύ, ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να βασίζεται στην ελληνική νομοθεσία αλλά στην αλβανική νομοθεσία.

Και σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία δεν υπάρχει πολιτική βούληση να βγει ο κ. Μπελέρης από τη φυλακή ή να μπει συμβολαιογράφος στη φυλακή για τον ορκίσει ως δήμαρχο.

Δυστυχώς, αυτό είναι έτσι και μόνο έτσι.


Γεραπετρίτης: Η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του Μπελέρη συνιστά παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους παραχώρησε ο υπουργός εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ «Gymnic...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου