Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άκουσα με χαρά την επιλογή Μπελέρη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άκουσα με χαρά την επιλογή Μπελέρη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β' δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρη, και τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή εδώ και έντεκα μήνες. Ενημερώθηκε για την υγεία του και ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση.

Ο Πέτρος Μπελέρης μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο την ευγνωμοσύνη της οικογένειας για την υποστήριξη που λαμβάνουν από τον θρησκευτικό κόσμο. Τόνισε ότι η πίστη και η αλληλεγγύη αποτελούν πηγή δύναμης για τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος ελπίζει στην απονομή δικαιοσύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β' ευχήθηκε στον Φρέντη Μπελέρη δύναμη και υπομονή, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την έκβαση της υπόθεσης. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη και στέκεται στο πλευρό του.

Μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ τον κ. Μπελέρη και να συζητήσουμε για το θέμα που συζητείται σε όλο το μήκος της Ελλάδας τις ημέρες αυτές, για το θέμα του πατέρα του. Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται».

Συζητώντας ευρύτερα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, ο Αρχιεπίσκοπος Β' τόνισε ότι η ελευθερία αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε παντού.

Ο Πέτρος Μπελέρης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποστήριξή του και δήλωσε ότι θα μεταφέρει στον πατέρα του την ευλογία του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου