Δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από σύγκρουση τζετ σκι στα Λάμανα

Δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από σύγκρουση τζετ σκι στα Λάμανα

Από τη σύγκρουση δύο τζετ σκι σήμερα στην παραλία των Λαμάνων στη Χιμάρα τραυματίστηκαν σοβαρά δύο έφηβοι. Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα ενώ φέρεται ότι ένας από τους εφήβους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Τραυμάτων των Τιράνων.

Η αστυνομία έχει πάρει τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων κοντά στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό, οι οποίες έχουν ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες. Όμως στην προαναγγελία, η Αστυνομία έδειξε μια άλλη δυναμική του γεγονότος, ότι οι δύο παραθεριστές τραυματίστηκαν μετά από ρήψη από βράχια στη θάλασσα, κάτι που στη συνέχεια διόρθωσε.

«Μετά τις ανακριτικές ενέργειες που διενεργήθηκαν από την Εισαγγελία, για τη διαλεύκανση και τεκμηρίωση του γεγονότος που συνέβη σήμερα, στα Λάμανα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά από αμέλεια ο K. Xh., 16 ετών, από τα Τίρανα και ο φίλος του, ο D. K., 17 ετών, από τα Τίρανα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Χιμάρας παρέπεμψαν τα υλικά στην Εισαγγελία, όπου ξεκίνησε η ποινική δίωξη για τον 17χρονο για το αδίκημα «Σοβαρός τραυματισμός από αμέλεια".

Η ποινική διαδικασία έχει κινηθεί και για τον Ρ. Π., 56 ετών, ιδιοκτήτη των Jet Ski, για το ποινικό αδίκημα «Παραβίαση τεχνικών κανόνων στην εργασία».

Για λόγους ασφαλείας η δραστηριότητα με τα πλωτά οχήματα έχει ανασταλεί.

Οι έρευνες έδειξαν ότι:

Στα Λάμανα, οι πολίτες K. Xh. και D.K, μαζί με τους U.K. και R.P., 17 ετών, από τα Τίρανα (οι τέσσερις φίλοι μεταξύ τους) μπήκαν στη θάλασσα, με 2 jet ski.

Κατά τη διάρκεια ελιγμών στη θάλασσα, εικάζεται ότι τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν κατά λάθος μεταξύ τους.

Για πιο εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια μεταφέρθηκε στα Τίρανα ο υπήκοος Κ. Xh.

Αρχικά, οι U.K και R.P., ως αποτέλεσμα του σοκ, έδωσαν ψευδείς μαρτυρίες λέγοντας ότι οι δύο φίλοι τους τραυματίστηκαν αφού πήδηξαν από βράχια στη θάλασσα, αλλά αργότερα, κατά τις έρευνες, δήλωσαν την αλήθεια.

Όλες οι ανακριτικές ενέργειες που σχετίζονται με το συμβάν έγιναν υπό την διεύθυνση του εισαγγελέα και υπό τις οδηγίες του συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη τεκμηρίωση του συμβάντος», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου