Αμνηστία σε 1000 κρατούμενους στην Αλβανία - Ο Μπελέρης δεν θα την διεκδικήσει

Αμνηστία σε 1000 κρατούμενους στην Αλβανία - Ο Μπελέρης δεν θα την διεκδικήσει

Ο Φρέντης Μπελέρης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στην Αλβανία η ποινική αμνηστία που είχε ως στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Από τις 24 Απριλίου τίθεται σε ισχύ και αποφυλακίζονται περίπου 1000 κρατούμενοι ενώ σε αρκετούς άλλους θα μειωθούν οι ποινές τους από 1,5 χρόνο για τους άντρες και μέχρι 2 χρόνια σε γυναίκες και ανήλικους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ωφεληθεί κάποιος κρατούμενος από την αμνηστία είναι να έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Από το άρθρο 5 της αμνηστίας δύναται να επωφεληθεί και να βγεί από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης και ο συμπατριώτης του Παντελής Κοκαβέσης να απαλλαγεί από τα μέτρα που του έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της αναστολής, αυτό όμως προϋποθέτει να μην ασκήσουν έφεση και η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση αυτομάτως να μετατραπεί σε τελεσίδικη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Φρέντη Μπελέρη μας ανακοίνωσε πως έχει αποφασίσει να μην κάνει χρήση αυτού του ευεργετικού νομοθετήματος και θα ασκήσει κανονικά έφεση με σκοπό να διεκδικήσει την αθώωση του από κάποια βαθμίδα των αλβανικών δικαστηρίων μέχρι και το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 2

Ιορδάνης 13/04/2024 17:11

Γεια σου Μπελερη γίγαντα βαστά γερά

Γεια σου Μπελερη γίγαντα βαστά γερά
Έξαρχος 13/04/2024 18:53

Μάγκας μεγάλος ο δήμαρχος, ούτε βήμα πίσω

Μάγκας μεγάλος ο δήμαρχος, ούτε βήμα πίσω

Προσθήκη σχολίου