Διεθνής καταζητούμενος ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας

Διεθνής καταζητούμενος ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Arben Ahmetaj, κηρύχθηκε διεθνής καταζητούμενος. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν βρίσκεται στην Αλβανία της χώρας, η SPAK (Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος) απέστειλε επιστολή στην Ιντερπόλ Τιράνων για την αναζήτηση του εκτός Αλβανίας.

Πριν από λίγες μέρες το Ειδικό Δικαστήριο υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η εντολή υποβλήθηκε από την SPAK στην Αλβανική Αστυνομία για την εκτέλεση.

Με την παραλαβή του εντάλματος, η Κρατική Αστυνομία διενεργεί έρευνες σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια, με την επιβεβαίωση και από τις 12 τοπικές διευθύνσεις των περιφερειών για τη μη εύρεση του Ahmetaj, συνεχίστηκε η διαδικασία κήρυξής του ως διεθνώς καταζητούμενος.

Υπενθυμίζουμε ότι με 117 ψήφους υπέρ, η Αλβανική Βουλή ενέκρινε το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Arben Ahmetaj.

Κατηγορείται για μη δήλωσης, απόκρυψη ή ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων, παθητική και ενεργητική διαφθορά ανώτατων κρατικών αξιωματούχων και ξέπλυμα εσόδων από ποινικό αδίκημα, παραβάσεις που τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 15 ετών.

Ο δικηγόρος του Arben Ahmetaj, Henrik Ligori, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο πελάτης του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αγγλία, όπου μένει με την οικογένειά του. Σχετικά με το αν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, ο Λιγκόρι είπε ότι ο Αχμετάι θα έρθει στην Αλβανία όταν θα χει την ευχέρεια.

Από την άλλη, καταζητούνται και οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που κέρδισαν τους διαγωνισμούς του αποτεφρωτηρίου, Stela Gugallja, Mirel Mertiri και Klodian Zoto.

...

Εμβάσματα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες εντόπισε το FBI για λογαριασμό του Αλβανού πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού

Οι ανακριτές της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), σε συνεργασία με πράκτορες του FBI που βρίσκονται στα Τίρανα, ανακάλυψαν τρία μεγάλα εμβάσματα που έγιναν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου