Εμβάσματα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες εντόπισε το FBI για λογαριασμό του Αλβανού πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού

Εμβάσματα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες εντόπισε το FBI για λογαριασμό του Αλβανού πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού

Οι ανακριτές της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), σε συνεργασία με πράκτορες του FBI που βρίσκονται στα Τίρανα, ανακάλυψαν τρία μεγάλα εμβάσματα που έγιναν από αλβανικές τράπεζες σε λογαριασμό του Arben Ahmetaj στην Ελβετία. Το συνολικό χρηματικό ποσό που μεταφέρθηκε είναι πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές από αλβανικά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκαν τρία εμβάσματα από πολλές αλβανικές τράπεζες σε λογαριασμό της συντρόφου του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού στην τράπεζα Credit Suisse. Τα ποσά των 3 μεταφορών κυμαίνονται από 600.000 ευρώ έως 750.000 ευρώ.

«Για πρώτη φορά, μέσω πρακτόρων του FBI που βρίσκονται στην Αλβανία, παρακολουθείται η κίνηση χρημάτων. Φαίνεται ότι είμαστε μάρτυρες σε μεγάλα θαύματα με αυτόν τον τρόπο.

Ο κωδικός λογαριασμού έχει ένα Α69, όπου Α είναι ο Άρμπεν και το 69 είναι το έτος γέννησής του. Ο λογαριασμός άνοιξε στο όνομα της συγκατοίκου και συντρόφου του. Οι μεταφορές έγιναν από δύο τράπεζες στα Τίρανα, 3 εμβάσματα σε αριθμό λογαριασμού Ελβετικής Τράπεζας της συντρόφου.

Μια μεταφορά έχει αντιστραφεί, αλλά μπόρεσε να περάσει από άλλη τράπεζα. Εκτός από την κατάσχεση των βιλών, η έρευνα έχει προχωρήσει σε βάθος, εξετάζοντας τις μεταφορές χρημάτων. Αυτή η μέθοδος έρευνας έχει επεκταθεί σε όλους και από όλες τις πτέρυγες που έχουν διαπράξει μια μακάβρια διαφθορά στην Αλβανία», αναφέρει το ρεπορτάζ του Euronews Albania.

...

Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο που «καίει» δύο πρώην υπουργούς του Ράμα

Δημοσιεύτηκε το έγγραφο της Ειδικής Εισαγγελίας, όπου φαίνονται και επιβεβαιώνονται όλες οι πληρωμές και τα ταξίδια που έχει κάνει ο Arben Ahmetaj στο εξωτερικό, όπου τα τιμολόγια πλήρωσαν οι επιχειρη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου