Αλβανία: Αποφυλακίστηκε πρώην γραμματέας του Υπ. Οικονομικών για τα 500.000€ που βρέθηκαν στην κατοχή της

Αλβανία: Αποφυλακίστηκε πρώην γραμματέας του Υπ. Οικονομικών για τα 500.000€ που βρέθηκαν στην κατοχή της

Η πρώην υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, Άλντα Κλόση, ύστερα από 20 μήνες φυλάκισης για "απόκρυψη και μη δήλωση περιουσιακών στοιχείων", βρέθηκε ελεύθερη, αλλά όχι άνευ όρων.

Ωστόσο, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό έως ότου η εισαγγελία αποφασίσει για την κατηγορία του "ξεπλύματος χρήματος".

Η Κλόση, θύμα, όπως υποστήριξε, κλοπής 120.000 ευρώ από την οικιακή βοηθό της, Rozeta Dobi, είδε την υπόθεση να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Η έρευνα αποκάλυψε στο διαμέρισμα της Dobi 524.800 ευρώ, 8.500 δολάρια, 368.000 λεκ και χρυσά αξεσουάρ, φέροντας την Κλόση στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα χρήματος.

Πώς απέκτησε η Κλόση το αδήλωτο χρηματικό ποσό; Η έρευνα της εισαγγελίας, που περιλαμβάνει και περιουσιακό έλεγχο, ίσως ρίξει φως στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ένα διαμέρισμα και ένα γκαράζ, άγνωστα στις δηλώσεις της Κλόση, κατασχέθηκαν, ενώ η κινητή και ακίνητη περιουσία της ίδιας και της οικογένειάς της περνάει από το μικροσκόπιο.

Η τύχη της Κλόση, άγνωστη έως την ετυμηγορία της εισαγγελίας, αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Πού βρέθηκαν τα χρήματα; Πώς απέκτησε η Κλόση το αδήλωτο χρηματικό ποσό; Θα κατασχεθούν;

Διαβάστε και:

...

Την εξαγόρασε με 10.000€ για να σκηνοθετήσει κλοπή 500.000€

Η υπάλληλος που εργαζόταν ως καθαρίστρια, Ροζέτα Ντόμπι, έχει παραδεχτεί ότι έλαβε 10 χιλιάδες ευρώ από την Άλντα Κλόσι για να κρατήσει στο διαμέρισμά της τα ποσά άνω των 500 χιλιάδων ευρώ που πήρε απ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου