Με «κατασκευασμένο έγγραφο» η παράταση προφυλάκισης του Μπελέρη

Με «κατασκευασμένο έγγραφο» η παράταση προφυλάκισης του Μπελέρη

Την Τρίτη 20/6, εκδικάστηκε άλλη μια προσφυγή του Φρέντη Μπελέρη κατά της προφυλάκισής του με σκοπό την επιβολή κάποιου ελαφρύτερου περιοριστικού μέτρου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία διώκεται. Όπως αναμενόταν, η προσφυγή δεν έγινε δεκτή αφού είναι ξεκάθαρο πως η δίωξη κατά του Μπελέρη είναι πολιτική και η αλβανική δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό τακτικισμό προκειμένου να οδηγήσει τον Μπελέρη στην έκπτωση από το αξίωμά του.

Αυτό που μάλλον κανείς δεν περίμενε είναι η χρήση κατασκευασμένου εγγράφου από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφασή τους. Συγκεκριμένα: Ενώ, ο δικηγόρος του Μπελέρη, προσκόμισε επίσημο αντίγραφο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν καταδίκες εις βάρος του πελάτη του και έχει λευκό ποινικό μητρώο (έγγραφο 1), το δικαστήριο εμφάνισε άλλο πιστοποιητικό το οποίο έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία Αυλώνα και υπογράφεται από κάποιον Ledion Jonuzaj και αναφέρει ότι ο Μπελέρης έχει σε βάρος του καταδίκη (έγγραφο 2).

Προφανώς το έγγραφο που ο δικηγόρος έχει λάβει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εκδίδεται αυτοματοποιημένα από την κρατική ηλεκτρονική υπηρεσία e-albania δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι γνήσιο, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται και από τον κωδικό QR που φέρει κάτω αριστερά το έγγραφο και παραπέμπει στο έγγραφο μέσα στη βάση δεδομένων του e-albania

Αριστερά το έγγραφο που προσκόμισε ο δικηγόρος του Μπελέρη με την ένδειξη I PA DENUAR (μη καταδικασμένος) και δεξιά το έγγραφο του δικαστηρίου

Η ενέργεια αυτή δείχνει μεγάλο θράσος από την πλευρά της «δικαιοσύνης», ενισχύοντας την πεποίθηση περί εμπλοκής του Αλβανού Πρωθυπουργού στην υπόθεση. Δύσκολα θα μπορούσε διαφορετικά, εισαγγελέας να πλαστογραφήσει επίσημο κρατικό έγγραφο του οποίου το γνήσιο αντίγραφο είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο. Η δε επιμονή της δικαστού Atalanta Zeqiraj ότι το έγγραφο που έχει λάβει από την Εισαγγελία Αυλώνα είναι γνήσιο ενώ αυτό που προσκόμισε ο δικηγόρος του Μπελέρη είναι πλαστό, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι και η ίδια βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Διαφορετικά είτε θα είχε ζητήσει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και – ας πούμε – να ενημερωθεί το αρχείο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το αρχείο της εισαγγελίας Αυλώνα, είτε θα είχε προχωρήσει σε δίωξη του συνηγόρου για προσκόμιση πλαστού εγγράφου. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε προφανώς.

Πάντως για την ιστορία να αναφερθεί ότι υπεύθυνη για την ενημέρωση των αρχείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τα οποία προκύπτει το λευκό ποινικό μητρώο του Μπελέρη, είναι η Εισαγγελία Αυλώνα. Εκείνη δηλαδή αφού συμβουλεύτηκε τα δικά της αρχεία, ενημέρωσε το σύστημα ότι ο Μπελέρης δεν έχει καταδίκες σε βάρος του και έπειτα βγήκε το πιστοποιητικό. Όσο και να το θέλουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται απλά για κάποιο γραφειοκρατικό σφάλμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου