Τα συλλυπητήρια από τους εργαζομένους σιδηροδρόμων της Γαλλίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Τα συλλυπητήρια από τους εργαζομένους σιδηροδρόμων της Γαλλίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε το σωματείο εργαζομένων σιδηροδρόμων της Γαλλίας «SUD-Rail» στις οικογένειες, τους συναδέλφους και τους οικείους των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που κόστισε δεκάδες ζωές στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, το σωματείο με ανακοίνωσή του την Τετάρτη (1/3) ανέφερε πως οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το τρομερό αυτό δυστύχημα θύμισαν τους εκτροχιασμούς που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στη Γαλλία και ιδιαίτερα εκείνος στη γαλλική κοινότητα Μπρετινί-συρ-Ορζ, το 2013.

Υπενθυμίζουν δε, τις δικαστικές διαδικασίες που κίνησε η «SUD Rail» για να αποδοθούν ευθύνες για τους υπαίτιους του ατυχήματος.

Στη συνέχεια, συμπληρώνουν πως «γνωρίζουμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι επώδυνες, δύσκολες και αγωνιώδεις για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες. Πόσο μάλλον όταν πολλοί νέοι άνθρωποι βρέθηκαν σε αυτό το ατύχημα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία να συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας και να αναζητήσει τις αιτίες και τις ευθύνες».

Καταλήγοντας, η γαλλική ομοσπονδία «SUD-Rail» αναφέρει ότι «οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θανόντων».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου