Αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα

Αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα

Δεν θα έρθει για προεκλογική εκστρατεία στην Αθήνα τελικά ο Ράμα, όπως αρκετοί εκτιμούσαν. Τον πραγματικό λόγο της επικείμενης συνάντησης του Αλβανού πρωθυπουργού με τους Αλβανούς που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, έκανε γνωστό ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και τέως αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, Erjon Brace, σε τηλεοπτική συνέντευξη:

«Ο Ράμα κάνει πολύ καλά που θα συναντήσει του Αλβανούς που ζουν εκτός χώρας. Το θέμα της συνάντησης του Ράμα στην Ελλάδα για τους εκεί Αλβανούς, είναι να τους πει Ελάτε πίσω! Καλύτερα εδώ στο σπίτι τους χωρίς έξοδα παρά εκεί. Η Αλβανία τιμάται από τη διεθνή κοινότητα, ενώ η οικονομική Αλβανία χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους. Πρώτου οδηγηθούμε στο να βρούμε εργατικά χέρια από χώρες της Ασίας... η πρώτη πρόσκληση πρέπει να απευθυνθεί στους Αλβανούς που ζουν εκτός χώρας.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Brace.

«Επιστρέψτε στην Αλβανία» θα είναι το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του πρωθυπουργού της Αλβανίας σε μια προσπάθεια να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη χώρα, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Ράμα μετά την Αθήνα θα συναντηθεί με συμπατριώτες του στο Μιλάνο, στο Λονδίνο και στο Ντίσελντορφ.

Παρόλο που η 12η Μαϊου πλησιάζει, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο χώρος όπου θα λάβει χώρα η ομιλία του Ράμα προς τους συμπατριώτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ακύρωση του κλειστού στο Γαλάτσι, τα στελέχη της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναζητούν χώρο για την εκδήλωση, χωρίς αυτό όμως να είναι όσο εύκολο το περίμεναν. Ήδη ακούγεται πως έχουν εισπράξει αρκετά όχι τόσο για εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας όσο και στον Πειραιά, και αυτό τους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο.

...

Έντι Ράμα: Ραντεβού στην Αθήνα στις 12 Μαϊου (βίντεο)

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στις 12 Μαϊου. Πολλά ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, όμως πέραν από τις διαρροές δεν υπήρχε επίσημη ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου