Αλβανικές συμμορίες πλαστογραφούν έγγραφα για την Αγγλία, ακόμη και με ελληνική σφραγίδα

Αλβανικές συμμορίες πλαστογραφούν έγγραφα για την Αγγλία, ακόμη και με ελληνική σφραγίδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Sun, μέλη των συμμοριών διακίνησης λαθρομεταναστών πλαστογραφούν βιομετρικά έγγραφα όπως διαβατήρια για την Αγγλία, αλλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ακόμη και ελληνικό δίπλωμα οδήγησης.

Σε κρυφό δημοσιογράφο της εφημερίδας, του προσφέρθηκε ένα πακέτο πλαστών διαβατηρίων και άδειας οδήγησης για 2.600 £. Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν τα πλαστά είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την είσοδο στη Βρετανία και απάντησαν: «Ναι, κυρίως με βουλγαρικό διαβατήριο».

Στους Αλβανούς απαγορεύεται η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς βίζα — αλλά μπορούν να εισέλθουν ως τουρίστες ή για επαγγελματικούς λόγους χρησιμοποιώντας διαβατήρια από ένα κράτος της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ένα βίντεο δείχνει ακόμη και ελληνικό διαβατήριο με βιομετρικά στοιχεία που πλαστογραφείται από τους διακινητές.

Μια νεαρή Αλβανίδα διαφημίζει επίσης πλαστά έγγραφα στο TikTok, ενώ επιδεικνύει την ευημερούσα ζωή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ion Daci, που συμμορίες την εκμεταλλεύονται για να προωθήσει την απάτη, λέει στους 239.700 ακόλουθους της πώς να «φτιάξουν ψεύτικους τραπεζικούς λογαριασμούς, διαβατήρια, ταυτότητα και άδεια οδήγησης».

Όπως δήλωσε ένα μέλος των συμμοριών αυτών: «Οι συμμορίες είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

«Η επιχείρηση των πλαστών διαβατηρίων ανθεί επειδή είναι ακριβή αντίγραφα του πραγματικού και επιτρέπουν στους μετανάστες να αποφύγουν τον κίνδυνο διέλευσης και δυστυχίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Τα στοιχεία παραδόθηκαν στο Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεσμεύτηκε να τα διερευνήσει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου