Ιταλοί ειδικοί: "Η αλβανική μαφία ισχυρή και συνεργάζεται με την Ndrangheta"

Ιταλοί ειδικοί: "Η αλβανική μαφία ισχυρή και συνεργάζεται με την Ndrangheta"

Δύο κορυφαίοι Ιταλοί ειδικοί στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ο Νίκολα Γκρατιέρι και ο Φραντσέσκο Μαντόι, έριξαν φως στην πραγματικότητα πίσω από τους ισχυρισμούς της αλβανικής κυβέρνησης για επιτυχίες στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Ο Γκρατιέρι, εισαγγελέας κατά της μαφίας στη Νάπολη και βασικός στόχος της Ndrangheta, δήλωσε: "Η αλβανική μαφία εξακολουθεί να ευδοκιμεί, έχοντας τις ρίζες της σε μια χώρα που μαστίζεται από εκτεταμένη διαφθορά."

Τα σχόλιά του έγιναν στο πλαίσιο της εκπομπής "Report", που προβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21 Απριλίου) στο Rai Tre.

"Οι εγκληματικές οργανώσεις που προέρχονται από την Αλβανία είναι πλούσιες, ισχυρές και καλά οργανωμένες," τόνισε ο Γκρατιέρι. "Η αλβανική μαφία έχει ήδη διαμορφώσει δομές και συνεργάζεται στενά με την Ndrangheta."

Ο επικεφαλής της Αντιμαφίας της Νάπολης συνέχισε, αναφερόμενος στις αλβανικές εγκληματικές ομάδες: "Εδώ και χρόνια παρατηρούμε την παρουσία της αλβανικής μαφίας στη Νότια Αμερική. Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν αυτόνομα τόνους κοκαΐνης στην Ιταλία και την Ευρώπη."

Παράλληλα, ο Francesco Mandoi, πρώην δικαστής της ιταλικής Αντιμαφίας και τα τελευταία χρόνια σύνδεσμος μεταξύ των αλβανικών και ιταλικών δικαστικών αρχών, με έδρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα Τίρανα, επισήμανε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στην Αλβανία.

"Υπάρχει μια παράλογη κατάσταση," δήλωσε ο Mandoi στο "Report" του Rai Tre. "Ο έλεγχος των δικαστών δεν διενεργείται από τα Δικαστικά και Εισαγγελικά Συμβούλια. Αντίθετα, ανατίθεται σε διάφορους φορείς που χρησιμοποιούν αστυνομικές πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος ενός εισαγγελέα γίνεται από την αστυνομία, η οποία, ιεραρχικά, είναι κατώτερη από τον εισαγγελέα."

Σύμφωνα με τον Mandoi, η μεταρρύθμιση του νόμου "έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στους δικαστές" και "η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον δικαστών που δεν αρέσουν."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου