Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να αναστείλουν τη ρωσική συμφωνία έκδοσης βίζας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να αναστείλουν τη ρωσική συμφωνία έκδοσης βίζας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να αναστείλουν τη συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων του 2007 με τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

"Αυτό θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των νέων βίζας που εκδίδουν τα κράτη μέλη της ΕΕ. Θα είναι πιο δύσκολο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος", δήλωσε ο Μπορέλ στο τέλος της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών στην Πράγα.

Είπε επίσης ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των συνοριακών διελεύσεων από τη Ρωσία προς τις γειτονικές χώρες από τα μέσα Ιουλίου.

«Αυτό αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των γειτονικών αυτών κρατών», πρόσθεσε ο Μπορέλ. «Επιπλέον, έχουμε δει πολλούς Ρώσους να ταξιδεύουν για να χαλαρώσουν και να ψωνίσουν σαν να μην υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία».

Η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τις «αγορές βίζας» από Ρώσους αιτούντες που αναζητούν ευκολότερη είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω κρατών μελών με ελαφρύτερους κανόνες, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου