Στο προσκήνιο σενάριο διχοτόμησης της Ουκρανίας

Στο προσκήνιο σενάριο διχοτόμησης της Ουκρανίας

Ο αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι η Ρωσία προσπαθεί να εφαρμόσει αυτό που αποκαλεί «κορεατικό σενάριο», αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα και να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση.

Ο Κυρίλλο Μπουντάνοφ λέει ότι οι προτεραιότητες του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η ανατολική και νότια Ουκρανία, καθώς η επίθεσή του έχει σταματήσει πολύ.

Εάν είναι σε θέση να προσαρτήσει αυτό το έδαφος, λέει ότι ο Πούτιν θα προσπαθήσει στη συνέχεια να δημιουργήσει μια γραμμή οριοθέτησης που θα χωρίζει την περιοχή από την υπόλοιπη Ουκρανία - λίγο όπως μετά τον πόλεμο της Κορέας.

Όμως, λέει, ένα από τα κύρια προβλήματα της Ρωσίας είναι η δημιουργία και η συντήρηση ενός χερσαίου διαδρόμου μεταξύ της ανατολής και της Κριμαίας, ενώ στο δρόμο του στέκεται η «αήττητη» Μαριούπολη.

Σε κάθε περίπτωση, προβλέπει ο στρατηγός Μπουντάνοφ, αυτό το κράτος θα ήταν ασταθές, δεδομένης της αντίστασης του ντόπιου πληθυσμού και του γεγονότος ότι είναι έτοιμοι να γίνουν μάρτυρες αυτού που αποκαλεί «ολικό αντάρτικο σαφάρι».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου