Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για πιθανή ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ

Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για πιθανή ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Σεράγεβο κατακρίνει την απειλή του Ρώσου Πρέσβη κατά της πιθανής ένταξης της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στο ΝΑΤΟ.

«Οι τελευταίες απειλές του Ρώσου Πρέσβη προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι επικίνδυνες, ανεύθυνες και απαράδεκτες. Κανένα τρίτο μέρος δεν έχει λόγο στις ρυθμίσεις ασφαλείας μεταξύ του ΝΑΤΟ και κυρίαρχων χωρών. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καθώς λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τη θέση της στην ευρωατλαντική κοινότητα των εθνών», έγραψε η αμερικανική πρεσβεία στο Twitter την Πέμπτη.

Την ίδια μέρα, ο Ρώσος πρεσβευτής Ιγκόρ Καλμπούχοφ απείλησε τη Β-Ε, κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ του πιθανού αιτήματός της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και του αιτήματος της Ουκρανίας.

«Εάν [η Β-Ε] αποφασίσει να είναι μέλος οποιασδήποτε συμμαχίας, αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα. Η απάντησή μας είναι διαφορετική υπόθεση. Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει τι περιμένουμε. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή, θα απαντήσουμε», προειδοποίησε ο Καλαμπούχοφ.

Ο Πρέσβης Καλαμπούκοφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδιο απάντησης σε περίπτωση πιθανών βημάτων της Β-Ε προς το ΝΑΤΟ, αλλά ότι θα απαντήσει αφού αναλύσει την κατάσταση.

Η Β-Ε και η Σερβία είναι οι δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου