Συνάντηση Κασσελάκη με την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Συνάντηση Κασσελάκη με την  ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ» κο Βασίλειο Κάγιο και τον Γενικό Γραμματέα κο Δημήτρη Μαλιούκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κος Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης.

Κατά την συνάντηση, ο κος Κασσελάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της ‘’ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ’’ για θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισήμανε τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, χωρίς κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, η οποία ξεπάγωσε το 2018-2019 με τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ΕΕΜ αποτελεί βασικό κριτήριο για να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όπως κατοχυρώθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου τον Ιούνιο 2019, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε, ότι η στάση του αλβανικού κράτους στην υπόθεση Μπελέρη, η μη προώθηση του νόμου για τα περιουσιακά δικαιώματα και η μη κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου