Ελλάδα και Μπαχρέιν υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις

Ελλάδα και Μπαχρέιν υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο ομόλογός του στο Μπαχρέιν Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Alzayani). Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o Νίκος Δένδιας, η επίσημη επίσκεψή του στο Μπαχρέιν αποτελεί μια ευκαιρία προώθησης των διμερών σχέσεων, σε πολιτικό και οικονομικό τομέα. Επίσης, διαπίστωσε σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν σχετικά με τις διεθνείς προκλήσεις και κοινή προσήλωση στην αντιμετώπισή τους, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από το Βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάντ Μπιν Ισά αλ Χαλίφα, κατά την οποία επέδωσε επιστολή-πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου Μπαχρέιν (Mumtalakat), Khalid Al Rumaihi. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter, συζήτησαν για τις ευκαιρίες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και προώθησης επενδύσεων, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωργία και τον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή των ...
Αναμνήσεις από το νησί της Αφροδίτης - ρεπορτάζ
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 02/12/21, 10:26

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη