Έντι Ράμα: Ραντεβού στην Αθήνα στις 12 Μαϊου (βίντεο)

Έντι Ράμα: Ραντεβού στην Αθήνα στις 12 Μαϊου (βίντεο)

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στις 12 Μαϊου. Πολλά ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, όμως πέραν από τις διαρροές δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Ράμα. Σήμερα, με την ανάρτηση σχετικού βίντεο στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε τις φήμες.

Το βίντεο της ανάρτησης

«Καλημέρα, μια υπενθύμιση για όσους από εσάς βρίσκεστε στην Ελλάδα, ότι στις 12 Μαΐου ξεκινάμε από την Αθήνα την εκδρομή της άνοιξης στη διασπορά, όπου θα ήταν μεγάλη χαρά να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! » γράφει στην ανάρτηση του η οποία συνοδεύεται από βίντεο με πλάνα από συναντήσεις του Ράμα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη.

Το παρασκήνιο της εκδήλωσης στην Αθήνα

Όπως διέρρευσε πρόσφατα, ο Ράμα είχε λάβει άδεια για πραγματοποίηση εκδήλωσης - ομιλίας με 6000 άτομα στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, όμως η άδεια τελικά ανακλήθηκε με την αιτιολογία πως για την συγκεκριμένη ημερομηνία το γήπεδο ήταν δεσμευμένο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα λάβει χώρα η εκδήλωση.

Η επιλογή της 12ης Μαΐου

Αρκετοί υποστηρίζουν πως η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς στις 12 Μαϊου του 2023 συνελήφθη ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης. Επίσης φημολογείται πως η επίσκεψη αποφασίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση Μπελέρη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά την επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών εξαιτίας της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, όπως όμως πληροφορούμαστε η επίσκεψη θα είναι ανεπίσημη καθώς δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επίσκεψη του Ράμα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές δεν είναι κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου