Αιτωλικό: Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας σε εντυπωσιακό βίντεο με drone

Αιτωλικό: Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας σε εντυπωσιακό βίντεο με drone

Σε ένα νησάκι ανάμεσα σε δύο λιμνοθάλασσες, στην δυτική Ελλάδα, χτισμένο το Αιτωλικό, μια πόλη που γοητεύει με την ομορφιά της και φέρνει στο νου εικόνες από μια "μικρή Βενετία".

Η γραφικότητα του παλιού τμήματος της πόλης, με τα στενά δρομάκια, τα ασβεστωμένα σπίτια και το γραφικό λιμάνι, αγκαλιάζει τους επισκέπτες με μια ατμόσφαιρα παραδοσιακής ελληνικής γοητείας. Η φιλική και φιλόξενη κοινότητα προσφέρει ζεστή υποδοχή, ενώ οι ταβέρνες και τα καφέ δίπλα στην προκυμαία σε προκαλούν να απολαύσεις την αυθεντική ελληνική κουζίνα και την χαλάρωση δίπλα στο κύμα.

Στα αξιοθέατα του Αιτωλικού ξεχωρίζει η Γέφυρα του Ακτίου, γνωστή και ως Γέφυρα της Βασίλισσας, που ενώνει την πόλη με την ηπειρωτική χώρα και προσφέρει πανοραμική θέα στη λιμνοθάλασσα και τα γύρω τοπία. Ο Εθνικός Δρυμός Μεσολογγίου-Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού, προστατευόμενος υγρότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, φιλοξενεί 290 είδη πουλιών και 100 είδη ψαριών. Το τοπίο με τις αλυκές, τις πυραμίδες και τα έλη που φιλοξενούν φλαμίνγκο, κόβει την ανάσα, ενώ τα ισχυρά ρεύματα που δημιουργούνται από τις παλιρροϊκές δυνάμεις κάτω από τις καμάρες των γεφυρών προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, το Αιτωλικό έχει να προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Το αυγοτάραχο, το ξακουστό "ελληνικό χαβιάρι", φημίζεται παγκοσμίως για την γεύση και την ποιότητά του, ενώ τα ψητά πέταλα (πεταλούδες), το ψητό ή ψημένο χέλι και τα οστρακοειδή (όταν είναι στην εποχή τους) ολοκληρώνουν την πλούσια γαστρονομική πρόταση.

Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Αιτωλικού υπήρξε η Ελληνική Επανάσταση, όπου η πόλη αντιστάθηκε ηρωικά σε τρεις πολιορκίες πριν πέσει στα χέρια των Τούρκων το 1826.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου