Η νέα αμνηστία στην Αλβανία αφήνει ελεύθερους 700 κρατούμενους

Η νέα αμνηστία στην Αλβανία αφήνει ελεύθερους 700 κρατούμενους

Για την Ποινική Αμνηστία, που έχει ήδη εγκριθεί από την αντιπολίτευση και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Ulsi Manja από τη Βουλή.

«Αυτός ο μεγάλος αριθμός ατόμων που βρίσκονται επί του παρόντος σε ιδρύματα κράτησης αλλά και στη φυλακή, έχουμε μια δομή φιλοξενίας κατανεμημένη στην επικράτεια, 10 πληρούν τα πρότυπα της ΕΕ, ενώ έχουμε 10 από τον κομμουνισμό, τον οποίο θα πρέπει να κλείσουμε μέχρι το 2030. Αυτό εκτός από αρχές του ανθρωπισμού, η αμνηστία, μια πράξη ευσπλαχνίας από την αλβανική βουλή, στοχεύει επίσης στη μείωση του υπερπληθυσμού στο σύστημα.

Από αυτές, η αμνηστία αφορά 1100 κρατούμενους, οι 700 από αυτούς θα αποφυλακιστούν άμεσα, ενώ 400 θα επωφεληθούν από μειωμένη ποινή και 2700 υπό αναστολή θα είναι δικαιούχοι της αμνηστίας.

Όσοι καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, όσοι απέφευγαν και έχουν αποφύγει τη δικαιοσύνη, δεν θα επωφεληθούν ούτε από μείωση ούτε από αμνηστία, όσοι καταδικάστηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος δεν θα ωφεληθούν», είπε ο Manja.

Διαβάστε και:

...

Η Αλβανία υιοθετεί αμφιλεγόμενη «Ποινική Αμνηστία»: Δεύτερη ευκαιρία ή υπονόμευση του κράτους δικαίου;

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2024, η Βουλή της Αλβανίας υιοθέτησε, ύστερα από έντονες συζητήσεις και διαμάχες, ένα νομοσχέδιο για Ποινική Αμνηστία με 84 ψήφους υπέρ και 40 κατά. Η υιοθέτησή του φέρνει ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου