Ο Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στην σύνοδο υπέρ της Ουκρανίας στα Τίρανα

Ο Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στην σύνοδο υπέρ της Ουκρανίας στα Τίρανα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διέψευσε τις φήμες περί επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τίρανα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο για το ουκρανικό ζήτημα που θα λάβει χώρα αύριο στην αλβανική πρωτεύουσα, στην οποία μεταξύ άλλων ηγετών θα παρευρεθεί και ο κ. Ζελένσκι.

Όπως είχαμε γράψει από τις 9 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε λάβει πρόσκληση την οποία είχαν συνυπογράψει ο Ράμα και ο Ζελένσκι ως συνδιοργανωτές, χωρίς όμως να γνωρίζουμε εάν την αποδέχθηκε η όχι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απόφαση του Μητσοτάκη να μην παραστεί στη σύνοδο στα Τίρανα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελερή.

Αύριο, ημέρα έναρξης εργασιών της εν λόγω συνόδου, στις δικαστικές αίθουσες του SPAK θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση. Στην τελευταία πράξη της δίκης παρωδία, η υπεράσπιση θα επιχειρήσει να αποδομήσει το πόρισμα της εισαγγελίας, η οποία πρότεινε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια για τον Μπελέρη και ποινή με αναστολή για τον Κοκαβέση. Στη συνέχεια, σε διάστημα 15 ημερών θα ανακοινωθεί η πρωτόδικη απόφαση των δικαστών.

...

Σύνοδος Ουκρανίας - χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 28 Φλεβάρη στα Τίρανα

Θα δεχθεί την πρόσκληση του Ράμα ο Μητσοτάκης; Στα σκαριά βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα τέλη Φλεβάρη στα Τίρανα. Την πληροφορία διέρρευσε προ δύο ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου