Σύνοδος Ουκρανίας - χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 28 Φλεβάρη στα Τίρανα

Σύνοδος Ουκρανίας - χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 28 Φλεβάρη στα Τίρανα

Θα δεχθεί την πρόσκληση του Ράμα ο Μητσοτάκης;

Στα σκαριά βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα τέλη Φλεβάρη στα Τίρανα.

Την πληροφορία διέρρευσε προ δύο ημερών ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βουτσις κατά τη διάρκεια κοινής ενημέρωσης τύπου με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Παρόλα αυτά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Ενώ αρχικά αρκετοί θεώρησαν πως επρόκειτο για ακόμη μια σύνοδο της Ε.Ε με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, πηγές της European Pravda ανέφεραν ότι πρόκειται για Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Η σύνοδος θα συνδιοργανωθεί από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σύμφωνα με πληροφορίες για λογαριασμό τους έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλονται προσκλήσεις στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα παραστεί στη σύνοδο η όχι στη σκιά των τεταμενων σχέσεων με την Αλβανία, που είναι συδιοργανώτρια χώρα της συνόδου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου