Μπελέρης: «Αφού έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Μπελέρης: «Αφού έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Στις 13 Φεβρουαρίου η συνέχεια της δίκης.

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα του SPAK στα Τίρανα η διαδικασία της παράθεσης στοιχείων στη δική του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Στη σημερινή δίκη, η προϊσταμένη της αρμόδιας δημόσιας αρχής για την ηλεκτρονική πιστοποίηση δημοσίων εγγράφων (AKCESK), Anila Paci, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα του ποινικού μητρώου του Φρέντη Μπελέρη το οποίο την ημέρα της σύλληψης του είχε την ένδειξη πως είναι καταδικασμένος την στιγμή που όλες τις φορές που εκτυπώθηκε πριν και μετά την 12η Μαϊου, ήταν καθαρό.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ιδιώτης αιτηθεί έκδοση ποινικού μητρώου μέσω της κρατικής πλατφόρμας e-Albania, τότε εκδίδεται κανονικά το καθαρό μητρώο, όταν το αίτημα έκδοσης προέλθει από κάποια υπηρεσία, συνοδεύεται από το ιστορικό της καταδίκης για την οποία έχει εκτίσει ποινή και έχει σωφρονιστεί. Όταν ρωτήθηκε από τους δικηγόρους συγκεκριμένα ποια είναι η ορθή ένδειξη για το ποινικό μητρώο του Μπελέρη, η Paci απάντησε, πως θα έπρεπε να υπάρχει η ένδειξη μη καταδικασμένος.

Συνεπώς, ακόμη πλανάται το ερώτημα πώς εκδόθηκε το ποινικό μητρώο με την ψευδή ένδειξη πως είναι καταδικασμένος με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Φρεντης Μπελέρης σε δήλωση του προς το δικαστήριο ανέφερε: «Ο έξυπνος το παραδέχεται ο πονηρός δικαιολογείται και ο χαζός στηλώνει τα πόδια. Είμαι μόνος μου απέναντι σε όλο το αλβανικό κράτος. Εσείς (το δικαστήριο) έχετε απορρίψει κάθε πρόταση των δικηγόρων μου την στιγμή που αποδέχεστε αυτές της εισαγγελίας. Αφού λοιπόν έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου και ωρα 14:00 με την ανάγνωση της πρότασης της εισαγγελίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου