Επιπλέον 19 χρόνια φυλάκιση στον Ναβάλνι επέβαλε η ρωσική δικαιοσύνη

Επιπλέον 19 χρόνια φυλάκιση στον Ναβάλνι επέβαλε η ρωσική δικαιοσύνη

Ο Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για την ίδρυση και χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης και δραστηριοτήτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Εκτίει ήδη ποινή εννέα ετών για παραβίαση των όρων αναστολής, απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο. Οι κατηγορίες θεωρούνται ευρέως ως πολιτικά υποκινούμενες. Από τη φυλάκισή του το 2021, ο κ. Ναβάλνι κρατείται σε απομακρυσμένη φυλακή.

Οι Ρώσοι κρατικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει 20ετή κάθειρξη για τον Ναβάλνι σε μια ακόμη πιο περιοριστική «αποικία ειδικού καθεστώτος». Τέτοιες φυλακές προορίζονται συνήθως για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Ρωσίας.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την ετυμηγορία, ο Ναβάλνι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα του επιβληθεί μια ποινή φυλάκισης «σταλινικού» τύπου, σχεδιασμένη για να φοβίσει άλλους πιθανούς αντιφρονούντες.

Μισέλ για Ναβάλνι: Απαράδεκτη ετυμηγορία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σαρλ Μισέλ στη νέα καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτηρίζοντάς τηνς αυθαίρετη και απαράδεκτη.

«Η τελευταία ετυμηγορία σε μια ακόμη εικονική δίκη κατά του Αλεξέι

Ναβάλνι είναι απαράδεκτη. Αυτή η αυθαίρετη καταδίκη είναι η απάντηση στο θάρρος του να μιλάει κριτικά ενάντια στο καθεστώς του Κρεμλίνου.

Επαναλαμβάνω την έκκληση της ΕΕ για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Ναβάλνι», έγραψε στο Twitter.


Απελευθέρωση και αποκατάσταση του Φρέντη Μπελέρη - Η λιγότερο επώδυνη επιλογή του Ράμα

Στα Τίρανα ας σταθμίσουν προσεκτικά και χωρίς τις πολύχρωμες ιδιοσυγκρασιακές εκρήξεις της ηγεσίας τους την κατάσταση 1. Ας το αντιληφθούν. Κερδίζουν, χάνουν τελικά χαμένοι είναι. Με τις πράξεις και π...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου