Έργα του Δημογέροντα Δρυμάδων Αλέξη Μάρκου

Έργα του Δημογέροντα Δρυμάδων Αλέξη Μάρκου

Ο δημογέροντας Δρυμάδων Αλέξης Μάρκος, έχει γίνει πρωταγωνιστής σχεδόν σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Εξελέγη δημογέροντας για πρώτη φορά το 2011, μετά την εκλογή του Σοσιαλιστή δημάρχου της Χιμάρας Γιώργου Γκόρου και εξελέγη για δεύτερη φορά τον Οκτώβρη του 2015 και πάλι με την στήριξη του δημάρχου. Αν και άπειρος στα καθήκοντα του, αποδείχθηκε χρήσιμο εργαλείο για το αλβανικό καθεστώς στην αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού στις Δρυμάδες και στην επιβολή της ανθελληνικής πολιτικής της κυβέρνησης Ράμα στην ευρύτερη περιοχή της Χιμάρα.

Ας θυμηθούμε λίγο τα κυριότερα έργα του από το 2011 έως σήμερα:

- Στήριξε την ένωση της Χιμάρας με το μουσουλμανικό χωριό Βρανίστι, όταν στην συνάντηση που διοργανώθηκε γι' αυτό το σκοπό με τον Υπουργό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης Bledi Cuci, τον Ιούνιο του 2014 στην Χιμάρα, δήλωσε πως "Το χωριό Δρυμάδες συμφωνεί στην ένωση της Χιμάρας με το Λούκοβο και το Βρανίστι". Για να είμαστε πιο ακριβής, διάβασε ένα σκονάκι που του είχαν γράψει άλλοι και έλεγε ότι είμαστε σύμφωνοι στην επέκταση της Χιμάρας προς νότια και ανατολικά. Όταν κατηγορήθηκε γι' αυτό έγραψε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μέχρι που διέρρευσε βίντεο της ομιλίας του στην συνάντηση και ύστερα σώπασε.

- Λίγες ημέρες πριν τις τοπικές εκλογές του 2015, για λογαριασμό του δημάρχου και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ετοίμασε τις λίστες με τους 160 εν δυνάμη ψηφοφόρους του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος, με αυτούς που θα έπαιρναν (και πήραν) ως αντάλαγμα τους τίτλους ιδιοκτησίας για τις κατοικίες τους, αποκλείοντας τους υπολοίπους κατοίκους (μη σοσιαλιστές ψηφοφόρους) του χωριού.

- Πριν τις εκλογές του 2015 προέτρεπε τους ιδιοκτήτες νέων κατοικιών να δηλώσουν οικειοθελώς ως αυθαίρετες τις κατοικίες τους στην Επιτροπή Νομιμοποίησης Αυθαιρέτων στην Αυλώνα με την υπόσχεση πως θα τα νομιμοποιήσουν, κάτι που έδωσε στο αλβανικό καθεστώς της πληροφορίες που χρειαζόταν και την νομική βάση για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων σπιτιών, όπως και έχει αρχίσει ήδη να κάνει στο χωριό Δρυμάδες.

- Στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες τον Αύγουστο του 2015, όχι μόνο δεν βρέθηκε διπλά στους συγχωριανούς του που αντιστέκονταν στην κατεδάφιση αλλά ήταν παρόν και επέβλεπε την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα κατεδάφισης της.

- Η αφαίρεση των τίτλων ιδιοκτησίας από τους 123 ελληνικές οικογένειες του χωριού Δρυμάδες, πέρασε πρώτα από το δικό του χέρι, καθώς ως δημογέροντας είναι και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής αγροτικής γης. Προς το παρόν απλώς σκορπά ψεύτικες υποσχέσεις πως οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν θα ακυρωθούν αλλά σύντομα αναμένετε η υπογραφή του για την συνέχιση της διαδικασίας αφαίρεσής τους.

Η αλήθεια είναι ότι η θέση του είναι δύσκολη καθώς ως διορισμένος δημογέροντας δεν μπορεί να αντιτίθεται στο αλβανικό καθεστώς, θα ήταν πιο έντιμο όμως να παραδώσει την σφραγίδα του δημογέροντα και να μην γίνει για ακόμη μια φορά σύμμαχος αυτών που καταστρέφουν το χωριό του.

Αφορμή για αυτό μας το άρθρο αποτέλεσε η δημοσίευση πρόκληση του Α. Μάρκου στο facebook πως όσα γράφουμε για την υπόθεση αφαίρεσης τίτλων ιδιοκτησίας είναι ψέματα.

Παραθέτουμε το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα όπου η ομιλία του δημάρχου Χιμάρας και της Νομάρχη Αυλώνα αποδεικνύει ποιος λέει ψέματα στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου