Δρυμάδες: Το Συμβούλιο της Επικράτειας ενέκρινε την άδεια για ξενοδοχείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Δρυμάδες: Το Συμβούλιο της Επικράτειας ενέκρινε την άδεια για ξενοδοχείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας (ΚΚΤ) ενέκρινε άδεια για το ξενοδοχείο La Brisa στους Δρυμάδες, στις 1/8/2023, παρόλο που το ξενοδοχείο λειτουργούσε ήδη από τον Ιούλιο!

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πρόεδρος του ΚΚΤ, υπέγραψε άδεια για ένα κτίριο που είχε ήδη κατασκευαστεί, θέτοντας ερωτήματα για διαφάνεια και ίση μεταχείριση.

Η κυβέρνηση Ράμα έχει φυλακίσει πολίτες για αυθαίρετες κατασκευές, ενώ η ίδια νομιμοποιεί αυθαίρετες κατασκευές ισχυρών.

Το La Brisa ανήκει στους Fatos Malaj (60%) και Elvin Tivari (40%). Ο Malaj είναι αδελφός του δημάρχου Burrel, Agron Malaj, πρ. μέλους της Φρουράς της Δημοκρατίας, ενώ ο Tivari έχει εμπλακεί σε αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η νομιμοποίηση αυθαίρετης κατασκευής από το ΚΚΤ φέρνει στο προσκήνιο σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του θεσμού και την εμπιστοσύνη στους αλβανικούς θεσμούς.

Πώς η κυβέρνηση δικαιολογεί την αυστηρότητα στους πολίτες και την ευνοιοκρατία σε ισχυρούς;

Η υπόθεση La Brisa ρίχνει σκιά στην κυβέρνηση Ράμα και αφήνει ανοιχτά ερωτήματα για διαφάνεια, ίση μεταχείριση και αξιοκρατία.

Διαβάστε και:

...

Νέες άδειες στρατηγικών επενδυτών στη Χιμάρα - Λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια

Η ακτογραμμή στην Αλβανία θα συνεχίσει να αποτελεί εργοτάξιο, καθώς νέες άδειες χορηγήθηκαν για την ανάπτυξη τουριστικών θερέτρων και κτιρίων. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Επικράτειας την 1...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου