Η αρπαγή της περιουσίας των αδερφών Κόκα στους Δρυμάδες

Η αρπαγή της περιουσίας των αδερφών Κόκα στους Δρυμάδες

Ο Ηλίας και ο Μάρκος Κόκα κατήγγειλαν σε αλβανική ερευνητική εκπομπή πώς ο ξάδερφός τους, Elidon Gjikoka, ο οποίος είχε νοικιάσει το ακίνητό τους και κάποιες τουριστικές εγκαταστάσεις δίπλα στη θάλασσα στους Δρυμάδες, τους άρπαξε την περιουσία με πλαστά έγγραφα και δωροδοκία των αρχών.

Η όλη διαδικασία έγινε κυρίως στην Αυλώνα και η τελική επιβεβαίωση ελήφθη από τα Τίρανα. Λίγες μέρες αφότου μετέδωσε το «Stop» (η σχετική εκπομπή) αυτή την υπόθεση, έφυγε από τη ζωή ένα από τα αδέρφια Κόκα, ο Μάρκος.

Στην Εισαγγελία Τιράνων σχηματίστηκε η ποινική δίωξη για τον Elidon Gjikoka, ο οποίος ανακηρύχθηκε καταζητούμενος διεθνώς και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Αγγλία με την οικογένειά του.

Η εισαγγελία της Αυλώνας διερευνά το θέμα παράλληλα. Ο εισαγγελέας Ervin Karanxha επιβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα δούμε συγκεκριμένα πορίσματα για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αποξένωση περιουσίας.

Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής Enkel Peza αφαίρεσε τις ποινικές ευθύνες για όλους όσους ηγήθηκαν των δύο εισαγγελιών. Ο εισαγγελέας της Αυλώνας, Albert Kuliqi, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ευνοεί τον κατηγορούμενο, τον οποίο ο ίδιος έστειλε ως κατηγορούμενο στο δικαστήριο, χωρίς να κάνει έφεση για την απόφαση του δικαστή Peza.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου