Έκαψαν το γραφείο Βορειοηπειρώτη συμβολαιογράφου στους Αγ. Σαράντα

Έκαψαν το γραφείο Βορειοηπειρώτη συμβολαιογράφου στους Αγ. Σαράντα

Ο συμβολαιογράφος έχει συλληφθεί για πλαστογραφία.

Φωτιά στο γραφείο του συμβολαιογράφου Α. Αναγνώστη, στο κέντρο των Αγίων Σαράντα, έβαλαν άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο Αναγνώστης είχε συλληφθεί από την 1η Ιουνίου με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγίων Σαράντα, ενώ πριν από δύο ημέρες το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών. Η σύλληψη του έγινε για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφιών οικοδομικών αδειών, όπου ανάμεσα σε άλλους, επίσης μετείχαν η διευθύντρια της πολεοδομίας του δήμου Αγίων Σαράντα και ο δικηγόρος της κρατικής υπηρεσίας κτηματογράφησης.

Η σύλληψή τους έγινε με εντολή της Εισαγγελίας των Αγίων Σαράντα, η οποία μετά από έρευνες και σειρά στοιχείων διαπίστωσε πως οι συλληφθέντες είχαν αλλοτριώσει με πλαστά έγγραφα 10 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κρατικής έκτασης στο πάρκο των Αγίων Σαράντα.

Πριν από δύο ημέρες το Δικαστήριο των Αγίων Σαράντα άφησε ελεύθερους 4 από τους 6 συλληφθέντες με κατ' οίκον περιορισμό ενώ ο Αναγνώστης και ένα ακόμη άτομο κρατήθηκαν για να εκτίσουν την ποινή των 45 ημερών φυλάκισης.

Όπως όλα δείχνουν, και όπως εικάζει και η αστυνομία, ο εμπρησμός του γραφείου του Αναγνώστη συνδέεται με την υπόθεση των πλαστογραφιών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας από κάτοικους των Αγίων Σαράντα, ο Αναγνώστης είχε ασχοληθεί με εκτάσεις που φαινομενικά ανήκαν στον γνωστό για τις υφαρπαγές περιουσιών και στην Χιμάρα, Βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος, Alket Hyseni

Δίχως να θέλουμε να κάνουμε τον δικηγόρο κανενός, υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις και σε Αγίους Σαράντα αλλά και σε Χιμάρα όπου πάντα την πληρώνουν τα χαμηλά κλιμάκια όπως συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι κλπ. την στιγμή που τα μεγάλα κεφάλια συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου