Καταγγελία Δημοκρατικού Κόμματος: Ο βουλευτής Αλκέτ Χυσένι του ΣΚ κατηγορείται για κλοπή ιδιοκτησιών στους Δρυμάδες. Ο Ράμα σιωπά. Η Εισαγγελία δεν παρεμβαίνει.

tpz

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ασφαλείας στην Αλβανική Βουλή, Φλιαμούρ Νόκα, προερχόμενος από τις γραμμές του ΔΚ του Λιουλεζίμ Μπάσα, προέβη σήμερα το μεσημέρι σε δήλωση, απευθύνοντας έκκληση στην εισαγγελία για ξεκινήσει τις διαδικασίες ανακρίσεων για το σοσιαλιστή βουλευτή Αλκέτ Χυσένι, μετά από τις δημόσιες καταγγελία που έγιναν μια μέρα νωρίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Νόκα, σχετικά με την καταγγελία αυτή ο Έντι Ράμα σιωπά, ενώ η εισαγγελία δεν παρεμβαίνει, διότι τελεί μόνο υπό πολιτικές διαταγές.

Όλη η δήλωση του Φλιαμούρ Νόκα:

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Αλκέτ Χυσένι είναι σήμερα κατηγορούμενος δημοσίως ότι έχει υπεξαιρέσει 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης της οικογένειας Μπούα στους Δρυμάδες.
Η κατηγορία έγινε δημοσίως στη εκπομπή « Η μη εκτεθειμένοι» “Të Paekspozuarit”, όπου η κυρία Ειρήνη Μπούα καταγγέλλει το βουλευτή του Έντι Ράμα για την υπεξαίρεση της ιδιοκτησίας της, μέσα από πλαστογραφημένα έγγραφα.

Αφού αγόρασε 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης με πλαστογραφημένα έγγραφα, ο Αλκέτ Χυσένι τη μεταβίβασε αυτή την έκταση στο φίλο του Ράμα, Γκον Παπούλι. Πού τα βρήκε τα εκατομμύρια ένας κρατικός υπάλληλος, ο πρώην τελωνειακός Αλκέτ Χυσένι, να αγοράσει 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στους Δρυμάδες είτε άλλα στα Τίρανα;

Αυτό που καταστεί ακόμη πιο βαριά την αρπαγή της περιουσίας της οικογένειας Μπούα από τον Αλκέτ Χυσένι και στη συνέχεια να μεταβιβαστεί στον φίλο του πρωθυπουργού, είναι το γεγονός ότι η αγορά αυτή έγινε όταν ο Έντι Ράμα τον είχε διορίσει Πρόεδρο της Ειδικής Δύναμηςς για την εξερεύνηση, επιστροφή και καταγραφή των ιδιοκτησιών στην παραλία του Νότου.

Σ’ αυτή την ιστορία προστίθεται κι ένα άλλο βαρύ γεγονός. Ενώ συμπληρώνονται 24 ώρες από τη δημόσια καταγγελία της κυρίας Ειρήνη Μπούα, ο Έντι Ράμα σιωπά.

Ο πρωθυπουργός οδύρεται για δικαιοσύνη κι έχει συγκροτήσει μια άλλη ειδική δύναμη με άλλους « αλκέτες» για τη νέα υφαρπαγή των ιδιοκτησιών στην παραλία, ενώ θα πρέπει να δώσει απάντηση σε ορισμένα ερωτήματα:

  • Γιατί παραχώρησε στο φίλο του, Γκον Παπούλι, άδειας κατασκευής για τουριστικό χωριό πάνω σε μια ιδιοκτησία που εκλάπη από το βουλευτή Αλκέτ Χυσένι;

  • Πόσες ιδιοκτησίες έχουν υπεξαιρεθεί με άδεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα;

  • Ποιοι είναι οι πελάτες που θα πάρουν τις υπεξαιρούμενες ιδιοκτησίες από το νέο μαφιόζικο σχήμα της κυβέρνησης που αφαιρεί από τους ιδιοκτήτες το δικαίωμα ιδιοκτησίας;

Μαζί με το Ράμα σιωπά και η Εισαγγελία. Η οποία Εισαγγελία, μέχρις στιγμής, δεν προέβη σε καμιά ενέργεια για να ανακρίνει αυτό το μεγάλο ψάρι που έπεσε στα δίκτυα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει ότι πρόκειται για την περίπτωση εκείνη όπου η Εισαγγελία πρέπει να αποδείξει ότι δεν επιλεκτική στις ενέργειές και να μη γίνει μέρος της πολιτικής ατζέντας του κυβερνώντος κόμματος.

tachydromos.org

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου