Σκάνδαλο με δημοπράτηση έργου στο Δήμο Φοινικαίων

Σκάνδαλο με δημοπράτηση έργου στο Δήμο Φοινικαίων

Η γνωστή αλβανική εκπομπή καταγγελιών Fiks Fare, αυτή τη φορά δημοσιοποίησε ένα σκάνδαλο που αφορά την ανάληψη έργου στον Δήμο Φοινικαίων.

Συγκεκριμένα για την αποκατάσταση του δρόμου μεταξύ των χωριών Γέρμας και Ντερμίσι, διατέθηκε πόσο ύψους 50 εκατ. λεκ, το οποίο και κατέληξε στην εταιρεία των αδερφών του αντιδημάρχου Φοινικαίων.

Αν και αρχικά η εταιρεία ανήκε στον αντιδήμαρχο Ηλία Καλυβιώτη, τώρα φαίνεται να ανήκει στα αδέρφια, τα οποία όπως αποκάλυψε η εν λόγω εκπομπή, στηρίζει μέσω σκηνοθετημένων δημοπρασιών.

Επίσης οι δημοσιογράφοι πως η εταιρεία «Καλυβιώτη», με επιστολές ιδιοκτησίας των αδελφών του αντιδημάρχου Ηλία Καλυβιώτη, κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου και αποδεικνύεται πως παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Καλυβιώτης δεν είναι σε αυτή την εταιρεία (στα χαρτιά), συνεχίζει να σκηνοθετεί τα έργα υπέρ της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πριν από λίγους μήνες, ο Δήμος Φοινικαίων ανακοίνωσε τον νικητή του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του δρόμου Γέρμας – Ντερμισίου. Το αρχικό ταμείο για τον εν λόγω διαγωνισμό ήταν 79,9 εκατ. λεκ και νικητής του διαγωνισμού αυτού ανακηρύχθηκε το σωματείο οικονομικών φορέων «ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ» & «ALBA KONSTRUKSION» αξίας 51,9 εκατ. λεκ

Έπειτα από σχετική έρευνα αποκαλύφθηκε πως διαχειριστές και μέτοχοι είναι τα αδέρφια του αντιδημάρχου.

Εν τω μεταξύ, στην ενότητα «στοιχεία που κοινοποιούνται οικειοθελώς» ως εμπορική ονομασία είναι η «KALIVJOTI» και το e-mail «Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.», δηλαδή το e-mail του αντιδημάρχου Φοινικαίων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας που και αυτός ανήκει στον αντιδήμαρχο.

Στη συνέχεια, κάτοικοι της Λιβαδειάς του Δήμου Φοινικαίων ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως η εταιρεία ανήκει στον αντιδήμαρχο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ερωτήσεις προς τον δήμαρχο Φοινικαίων ο οποίος ανέφερε πως η εταιρεία ανήκει στα αδέρφια του αντιδημάρχου.

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος σε ερωτήσει του δημοσιογράφου (ο οποίος αρχικά παρίστανε τον πελάτη) είπε πως θα αναλάβει τη δουλειά που του ζήτησε να κάνει. Όμως μετά από όσα προηγήθηκαν είπε πως απλά ήθελε να βοηθήσει τα αδέρφια του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου