Σκάνδαλο TIMS στην Αλβανία: Διευθυντής από το ΥΠΕΣ συνελήφθη για κλοπή δεδομένων

Σκάνδαλο TIMS στην Αλβανία: Διευθυντής από το ΥΠΕΣ συνελήφθη για κλοπή δεδομένων

Σκάνδαλο κλονίζει το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, με τον διευθυντή Τεχνολογίας και Πληροφοριών, E.M., να συλλαμβάνεται για κλοπή δεδομένων από το σύστημα TIMS.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Τιράνων, στις 2 Αυγούστου 2023, o E.M. εισήλθε παράνομα στη βάση δεδομένων, χρησιμοποιώντας την κάρτα άλλου υπαλλήλου, και εξήγαγε μη εξουσιοδοτημένα στοιχεία.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμο email και αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας. Ο E.M. τελεί υπό κράτηση και ερευνάται για "Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε Η/Υ", ενώ διεξάγεται πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η έκταση της κλοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο E.M. είχε στο παρελθόν την προστασία του Ταουλάντ Μπάλα και του Έντι Ράμα, ενώ το 2007 καταγγέλθηκε στην Ιταλία για πλαστογραφία και το 2008 του αρνήθηκε η ανανέωση της άδειας διαμονής.

Παράλληλα, ο E.M. φέρεται να εργαζόταν παράνομα ως εξωτερικός σύμβουλος του Κτηματολογίου, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο, καθώς είναι αστυνομικός.

Η έρευνα εστιάζει στην αξιοπιστία του E.M. και στην τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων. Το σκάνδαλο TIMS θέτει σε αμφιβολία την ασφάλεια του συστήματος και δημιουργεί ερωτήματα για την διαφάνεια και την λογοδοσία στην αστυνομία.

...

Αλβανός αστυνομικός έκλεψε στοιχεία από το σύστημα TIMS

Στην Αλβανία πριν καν κλείσει ένα σκάνδαλο, εμφανίζεται στο προσκήνιο ένα άλλο, συνήθως ακόμα μεγαλύτερο. Το σκάνδαλο που αποκάλυψε ότι υπάλληλοι της Αλβανικής Αστυνομίας μέσω της κρυπτογραφημένης εφα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου