Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στους Αγ. Σαράντα

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στους Αγ. Σαράντα

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Bledi Çuçi (Μπλέντι Τσούτσι) ανακοίνωσε σήμερα ότι η δράση για την κατεδάφιση παράνομων κατασκευών στους Αγίους Σαράντα συνεχίζεται.

Επίσης αναφέρει ότι η ακτογραμμή και τυχόν κτίρια που ανεγέρθηκαν κατά παράβαση του νόμου θα κατεδαφιστούν

Η επιχείρηση «Η ακτή μας» συνεχίζει την κατεδάφιση παράνομων κατασκευών (τα οποία ωστόσο θεωρούνται παράνομα σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ράμα).

«Θα καθαρίσουμε την ακτογραμμή και κάθε άλλο μέρος της επικράτειας από τις βρωμιές που προκλήθηκαν κατάφωρα κατά παράβαση του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός ΥΠΕΣ.

Η Αλβανική Πολεοδομία (IKMT) συνεχίζει σήμερα την δεύτερη ημέρα για την κατεδάφιση παράνομων κτιρίων στους Αγίους Σαράντα.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, τα παράλια στους Αγίους Σαράντα, αλλά και στην Χιμάρα τα τελευταία 30 χρόνια συνεχίζουν να εποικούνται παράνομα με την ανοχή του αλβανικού κράτους, συρρικνώνοντας και το ντόπιο ελληνικό στοιχείο.

Οι τωρινές παρεμβάσεις για την κατεδάφιση παράνομων κτηρίων, τις περισσότερες φορές αφορά περιουσίες Ελλήνων στους οποίους το κράτος επιμένει να μην αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης «Η Ακτή μας» που ξεκίνησε τον Ιούνιο του παρόντος έτους, κατεδαφίστηκαν πάνω από 130 κατασκευές, ενώ δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και διώχθηκαν.

Η επιχείρηση έχει ήδη επιστρέψει στη δεύτερη φάση και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το «έργο» της κατά μήκος της ακτογραμμής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου