Φρεντης Μπελέρης: «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική»

Φρεντης Μπελέρης: «Η μάχη  που δίνω δεν είναι προσωπική»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντης Μπελέρης, εξέδωσε ανακοίνωση από τις φυλακές του Φιέρι όπου κρατείται εδώ και 11 μήνες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας τους στο Ωδείο Αθηνών. Ο Φρέντης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του αλλά και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που συμπαραστέκονται στον δύσκολο αγώνα του. Στο μύνημα του τονίζει για ακόμη μια φορά πως η μάχη του δεν είναι προσωπική, καθώς αφορά το κράτος δικαίου στην Αλβανία και φυσικά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φρέντης Μπελέρης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου