Αλβανία: Το δικαστήριο νομιμοποίησε την Εθνοσυνέλευση Μπερίσα

Αλβανία: Το δικαστήριο νομιμοποίησε την Εθνοσυνέλευση Μπερίσα

Το Αλβανικό Δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα την Εθνοσυνέλευση του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, στις 11 Δεκεμβρίου του 2021.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου των Τιράνων, η επιτροπή Επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, θα συνεδρίασε σήμερα στις 14:00.

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση της ομάδας υποστήριξης του Σαλί Μπερίσα, λίγες μόλις ώρες αφότου το δικαστήριο νομιμοποίησε την Επιτροπή Επανίδρυσης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο των Τιράνων ενέκρινε το αίτημα της Ομάδας Επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος για καταγραφή των καταστατικών αλλαγών που εγκρίθηκαν στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου πέρυσι.

Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου νομιμοποιεί την Επιτροπή Επανίδρυσης και τη Συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου που συγκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Επίσης, μεταξύ των αποφάσεων της Συνέλευσης του Σαλί Μπερίσα ήταν η αποπομπή του Λουλζίμ Μπάσα από τη θέση του προέδρου, ενώ ανεστάλησαν οι ηγετικές δομές του Δημοκρατικού Κόμματος, ξεκινώντας από την Προεδρία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου