Οι Βρυξέλλες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Οι Βρυξέλλες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Επιφυλάξεις εκφράζουν οι Βρυξέλλες για την περιφερειακή πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως σημειώνουν οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν αρνητικά την πρωτοβουλία «Min Schengen» ή «Ανοιχτά Βαλκάνια» των ηγετών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας και της Αλβανίας και θεωρούν ότι υπονομεύει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πρωτοβουλία των Edi Rama, Aleksandar Vučić και Zoran Zaev είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την πρωτοβουλία περιφερειακής ανάπτυξης, με τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσαν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν πρέπει να υποστηριχθεί επειδή μειώνει τη στρατηγική εταιρική σχέση της ΕΕ με τα Βαλκάνια και ανοίγει τον δρόμο για τις ΗΠΑ, ως μοναδικού στρατηγικού εταίρου με τις βαλκανικές χώρες. Η ΕΕ θα λάβει μέτρα για την ελαχιστοποίηση της πρωτοβουλίας, δήλωσαν διπλωματικές πηγές,όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου