Μητσοτάκης: «Η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη έχει αυταπόδεικτα έναν πολύ βαρύ συμβολισμό»

Μητσοτάκης: «Η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη έχει αυταπόδεικτα έναν πολύ βαρύ συμβολισμό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, δέχθηκε ερώτηση για τις αντιδράσεις, που έχει πυροδοτήσει η υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Γεωργία Σκιτζή (ΕΡΤ): Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπετε, θα σας πάω στις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα στην υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και παράνομα φυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη, η οποία έχει προκαλέσει, ωστόσο, κάποιες αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, σας προσάπτουν ότι εμπλέκετε εθνικά και διπλωματικά θέματα στις ευρωεκλογές και ήθελα να σας ρωτήσω πώς ακριβώς απαντάτε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς θέλω να είμαι σαφής ότι δεν είναι δουλειά μου να μιλώ για μεμονωμένες υποψηφιότητες, καθώς έχουμε 42 υποψηφίους και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φανεί ότι κάνω κάποια διακριτική μεταχείριση υπέρ οποιουδήποτε υποψηφίου. Θα πω όμως ότι η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη έχει αυταπόδεικτα έναν πολύ βαρύ συμβολισμό, τον οποίον νομίζω ότι όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά, και όχι στα λόγια, για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, τον αντιλαμβάνονται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου