Επιστολή Βούτσιτς σε Μακρόν και Σολτς να αντιταχθούν στην ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Επιστολή Βούτσιτς σε Μακρόν και Σολτς να αντιταχθούν στην ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έστειλε επιστολή στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και άλλους ευρωπαίους ηγέτες για να αντιταχθούν στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Η Σερβία αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου θα αποφασιστεί και η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς αυτό εξαιρείται από τη Σερβία», αναφέρεται στην επιστολή του Βούτσιτς.

Τόνισε ότι η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΣτΕ, χωρίς την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και την ίδρυση της ένωσης και άλλα θέματα, ουσιαστικά συνιστά τον αποκλεισμό της Σερβίας από αυτόν τον οργανισμό.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε σχετικά με αυτό, το μόνο καλό νέο είναι η οικονομική κατάσταση από την οποία ζούμε και αυτό είναι καλό και σημαντικό. Ο Ντόντικ και η ομάδα του είχαν προτάσεις για προσκλήσεις σε ορισμένους Σέρβους εκπροσώπους από τις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπου θα μιλήσουμε για τη γλώσσα, τη γραφή και άλλα θέματα», είπε.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι κάλεσε την ηγεσία της Σέρπσκα να εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση "αλλά δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στη Σέρπσκα, επομένως πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε κάθε ενέργεια που κάνουν".

...

Επίθεση Βούτσιτς προς Μπακογιάννη για την πρόταση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επιτέθηκε στην εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρότεινε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό σε ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου