Ιταλία: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για κέντρα μεταναστών στην Αλβανία

Ιταλία: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για κέντρα μεταναστών στην Αλβανία

Δημοσιεύτηκαν οι προσκλήσεις για την κατασκευή και λειτουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην Αλβανία.

...

Το εξωφρενικό κόστος της συμφωνίας Ράμα - Μελόνι - Στα 375 εκατ. ευρώ η ίδρυση κέντρων υποδοχής μεταναστών για 5 χρόνια

Σύμφωνα με το περιεχόμενο ενός ενημερωτικού δελτίου που έφτασε στα email των υπαλλήλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, το πρωτόκολλο που υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με ...
Η συμφωνία, που υπογράφηκε από την Ιταλία και την Αλβανία πέρυσι, προβλέπει την υποδοχή έως και 3.000 μεταναστών και προσφύγων που διασώζονται από ιταλικά πλοία κάθε μήνα.

Η συνολική δαπάνη για τα κέντρα, τα οποία θα λειτουργήσουν έως τις 20 Μαΐου, αγγίζει τα 34 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δύο hotspot για μετανάστες και ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών που αναμένουν επαναπατρισμό θα κατασκευαστούν στην Αλβανία.

Από τη συμφωνία εξαιρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά ή έγκυες γυναίκες, μετανάστες και πρόσφυγες που διασώζονται από πλοία ΜΚΟ, και όσοι αποβιβάζονται απευθείας σε ιταλικό έδαφος.

Η ιταλική αντιπολίτευση, η Διάσκεψη των Ιταλών Επισκόπων (CEI) και το Συμβούλιο της Ευρώπης επέκριναν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την άνευ προηγουμένου και αμφισβητώντας τη νομιμότητά της.

Παρά τις επικρίσεις, η ιταλική κυβέρνηση υπερασπίζεται τη συμφωνία, θεωρώντας την απαραίτητη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Ορισμένες χώρες της ΕΕ, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός αντίστοιχου μοντέλου.

...

Human Rights Watch: Η συμφωνία Ράμα - Μελόνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο λ διεθνής οργανισμός Human Rights Watch επέκρινε την Πέμπτη τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ως καταχρηστική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Το Σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου