Πλοίο που απέπλευσε από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα έφτασε στον προορισμό του

Πλοίο που απέπλευσε από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα έφτασε στον προορισμό του

Ένα πλοίο φορτωμένο με 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους της Γάζας έφτασε στον προορισμό του και βρίσκεται σε απόσταση ενός μιλίου από τις ακτές, όπως επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας (WCK), οργανισμού που ίδρυσε ο Ισπανός σεφ Χοσέ Αντρές, η προσωρινή προβλήτα για την εκφόρτωση της βοήθειας αναμένεται να είναι έτοιμη σήμερα.

Παράλληλα, οργανώνεται ήδη μια δεύτερη αποστολή, 400 τόνων αυτή τη φορά, με στόχο την αντιμετώπιση της πείνας που πλήττει χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα, έπειτα από 5 μήνες ισραηλινού αποκλεισμού και συνεχών βομβαρδισμών.

Παρότι η ρίψη βοήθειας από αέρος ή θάλασσα προσφέρει ανακούφιση, οι οργανώσεις τονίζουν ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για βασικές προμήθειες μέσω ξηράς.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 85% του πληθυσμού της Γάζας έχει εκτοπιστεί, ενώ το 60% των υποδομών κάθε είδους έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, υπό τον έλεγχο της Χαμάς, αναφέρει περισσότερους από 31.300 νεκρούς και 73.000 τραυματίες, εκ των οποίων το 72% είναι γυναίκες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου