Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο περιορίζει τους εορτασμούς του Πάσχα στην Ιερουσαλήμ

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο περιορίζει τους εορτασμούς του Πάσχα στην Ιερουσαλήμ

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοίνωσε ότι οι φετινοί εορτασμοί του Πάσχα στους Αγίους Τόπους θα περιοριστούν σε θρησκευτικές τελετουργίες, λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα και της αυξανόμενης βίας στην Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Το Πατριαρχείο τόνισε την ανάγκη να τιμηθούν τα θύματα του πολέμου και να επικεντρωθεί στην πνευματική σημασία της εορτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εορτασμοί του Μεγάλου Σαββάτου θα περιοριστούν στις ρυθμίσεις του status quo στην Ιερουσαλήμ, όπως συνηθίζεται εδώ και αιώνες. Η διανομή του Αγίου Φωτός θα γίνει σε εκκλησίες χωρίς επιπλέον πανηγυρισμούς.

Ο Δρ Ramzi Khouri, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO και Επικεφαλής της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη, εξήρε την κίνηση του Πατριαρχείου. Καταδίκασε τις "θηριωδίες" που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα και κατηγόρησε το Ισραήλ για συστηματικό σχέδιο άρνησης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Κάλεσε εκκλησίες και χριστιανικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και να καταγγείλουν τη "συνεχιζόμενη γενοκτονία" στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου